dinsdag 10 oktober 2017
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Neck Deep show stopgezet na gevecht beveiliging

Neck Deep is momenteel op tournee om het schijfje “The Peace and the Panic” te promoten. Binnenkort staat de band op de planken in Nederland, maar eerst is het de beurt aan Groot-Brittannië. Tijdens de show in Nottingham ging het echter mis.

Er ontstond een ruzie met de aanwezige beveiliging van de popzaal. In verschillende filmpjes is te zien dat de beveiligers erg hardhandig optreden, waardoor de bandleden en crew van Neck Deep in actie komen om de aanwezige fans te beschermen.

Vandaag heeft Neck Deep een statement geplaatst op social media. Hierin laat de band onder andere het volgende weten: “Een Neck Deep show – of welke show dan ook – moet een veilige en positieve omgeving zijn, waar iedereen veilig en vrij is om van de muziek te genieten. De veiligheid van onze fans is onze nummer één verantwoordelijkheid, maar niemand die bij een show betrokken is zal OOIT angst moeten hebben voor schade of letsel, zoals fans, crew, zaalmedewerkers, beveiliging of de band. […] Wij geloven erin dat geweld nooit de oplossing is en dat alles dat gebeurd is door alle betrokkenen anders had kunnen worden opgelost.

MEER: Tijdens de show van Attila ging het ook al een keer goed mis

Frontman Ben Barlow liet gisteren al aan een aantal fans weten dat het hem spijt dat de show moest worden stilgelegd: “Het spijt me echt heel erg. We zullen nooit zomaar een show annuleren. Het spijt me, dat is alles wat ik kan zeggen.” Ook As It Is frontman Patty Walters, die de supportact is voor Neck Deep, reageerde kort op de gebeurtenis: “Vanavond was fucking onacceptabel. Serieus, een schande dat een fijne avond verpest moet worden door het walgelijke gedrag van beveiligers“.

Hieronder kun je enkele beelden terugkijken, die door verschillende fans werden gemaakt. Heb jij ooit een dergelijke situatie meegemaakt? Laat het ons weten via Facebook en Twitter.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist