donderdag 2 februari 2017
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Nederlands’ onbekende beloftes #1

De eerste maand van 2017 zit er alweer op. In februari stellen we je graag  – in willekeurige volgorde – voor aan een hoop Nederlandse bands. We richten ons op verschillende genres en elke week schotelen we je een mix voor van verschillende genres. Tijdens deze serie kijken we naar de talenten binnen de Nederlandse grenzen. Vandaag trappen we af met de eerste zeven bands!

1 – Xeno
Xeno is een vijfkoppige metalband die zich naar eigen zeggen laat beïnvloeden door Xerath, Lamb of God en andere stevige bands. De band werd in 2008 opgericht onder een andere naam, maar heeft sinds 2012 de stempel Xeno op zich gedrukt. Momenteel hebben de mannen nog niet veel op de live agenda van 2017 staan, maar het verleden laat zien dat de band graag tijd doorbrengt op het podium. Eind 2016 brachten de mannen het album “Atlas Construct” uit.

Voor fans van Xerath en Lamb of God

2 – Five Years Later
Vanaf 2001 tot en met 2006 was Five Years Later actief in de Nederlandse poppunkscene. Na een afwezigheid van tien jaar besloot de band in 2016 opnieuw bij elkaar te komen en een gloednieuwe EP op te nemen, genaamd “Beaufort“. Five Years Later heeft enkele bekende gezichten waaronder gitarist Robin van Loenen, die bekend is als zanger, gitarist en producer van Destine. Five Years Later stond begin dit jaar op de planken tijdens de albumreleaseshow van Call It Off, maar we kunnen dit jaar zeker meer verwachten van de heren!

Voor fans van New Found Glory, Simple Plan en Blink-182

3 – The Hearted
Het begon allemaal in 2011 met een EP met slechts drie songs: The Hearted was geboren. De band bestaat uit vier leden, waarvan zowel Jip Lee en Kayleigh van der Wijst de zang voor hun rekening nemen. Ondertussen heeft deze punkrockband uit Rotterdam al flink wat kilometers gemaakt. De band tourde niet alleen door Nederland, maar speelde zelfs al shows in België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. In 2014 bracht The Hearted zijn eerste volledige album uit, genaamd “Sorry For Apologizing“.

Voor fans van Bad Cop/Bad Cop en Fabulous Disaster

4 – Manu Armata
Manu Armata viert dit jaar al zijn tienjarige bestaan. De band plaatst zichzelf in het genre hardcore en omschrijft zijn muziek als “van het hart naar jouw gezicht“. Eind 2016 werd er een gloednieuwe plaat uitgebracht, genaamd “All I Have“. Eén specifieke inspiratiebron hebben de heren niet, maar frontman DoubleyouD laat weten vooral te kijken naar hardcorebands uit de jaren 90. In ons interview noemde hij onder andere Madball en Sick of It All. Voor 2017 heeft Manu Armata al weer een aantal shows op de planning staan.

Voor fans van No Turning Back, Madball en Cro-Mags

5 – Colt Nevada
Geïnspireerd door onder andere Queens of the Stone Age en Black Angels beginnen de vier heren de band Colt Nevada in 2011. De band timmert lekker aan de weg en stond zo ook op het podium van de Grote Prijs in Zuid-Holland. De heren omschrijven de band zelf als een alternatieve rockband met een vleugje nostalgie en een ongetemde rauwheid. Het wordt tijd dat Colt Nevada de studio induikt om enkele tracks op een schijfje vast te leggen.

Voor fans van Queens of the Stone Age, Black Angels en Dead Confederate

6 – Forever Saturday
Forever Saturday is een jonge poppunkband uit Den Haag, die zich laat inspireren door bands als Green Day en Blink-182. Toen deze grootheden hun eerste album uitbrachten waren deze gasten nog niet eens geboren; de bandleden zijn namelijk niet ouder dan 19 jaar. Eerder dit jaar stond Forever Saturday op het podium van Altersonic in Groningen. De band bracht in het verleden ook al verschillende bezoekjes aan radiostations, waaronder Veronica. Voor 2017 zijn de eerste optredens al weer gepland.

Voor fans van Blink-182 en Weezer

7 – Hibakusha
Een vijfkoppige metalband uit Haarlem is de laatste band die we vandaag aan je voorstellen. Het gaat hier om Hibakusha die in zijn vijfjarige bestaan al veel heeft weten te bereiken. Zo speelde de band op FortaRock en mocht hij openen voor Norma Jean. De debuut EP, “Incarnation“, van Hibakusha zag in 2015 het daglicht. Ondertussen laten de mannen weten bezig te zijn aan nieuw materiaal en het plannen van nieuwe tourdata.

Voor fans van Meshuggah, Gojira en Soulfly.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist