donderdag 23 februari 2017
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Nederlands’ onbekende beloftes #4

In februari stellen we je graag  – in willekeurige volgorde – voor aan een hoop Nederlandse bands. We richten ons op verschillende genres en elke week schotelen we je een mix voor van verschillende genres. Tijdens deze serie kijken we naar de talenten binnen de Nederlandse grenzen. Afgelopen weken hebben we al ruim twintig bands aan je voorgesteld. Vandaag is het tijd om de reeks af te sluiten met zeven bands! Bekijk hier alle eerdere edities.

1 – PROS\PECT
PROS\PECT vindt zijn thuisbasis in het zuiden van ons land, maar tourt tegenwoordig al ver daarbuiten. In 2016 won de moderne metalcoreband de Limburgse editie van Guts & Glory en veroverde daarmee een plaats op Jera On Air. PROS\PECT bracht eerder al materiaal uit, waaronder de nummers “I Am” en “Desolate“. Momenteel wordt er gewerkt aan nieuwe tracks.

Voor fans van Behemoth, Whitechapel en Architects

2 – The Spvrk
Dit jaar telt het driejarige bestaan van The Spvrk: een vijfkoppige poppunkband uit Breda. Ondanks dat de bandleden nog erg jong zijn, heeft The Spvrk al veel bereikt. Er werd een debuutalbum opgenomen en onlangs is de band samen met producer Robin van Loenen, ex-vocalist van Destine, de studio ingedoken. De band laat zich voornamelijk inspireren door Paramore, All Time Low en Destine.

Voor fans van Paramore en Avril Lavigne

3 – Aidan & the Wild
Aidan & the Wild bracht eind januari een nieuwe EP uit, genaamd “Iliad“. Bij deze band hoef je geen hard beukwerk te verwachten, maar de muziek laat zich beter plaatsen in het indiefolk genre. Aidan & the Wild wist de finale van de Brabantse kunstbende in 2014 te winnen. Alt-J wordt door de band als één van zijn inspiratiebronnen genoemd.

Voor fans van Foals

4 – Raven Called Sin
Raven Called Sin is een progressieve metalband die werd opgericht in 2015. “Niet alleen de teksten maar ook de muziek grijpen de luisteraar bij de strot.“, laat de band in zijn bio op social media weten. Een drietal bands waar de mannen inspiratie uit halen zijn Periphery, Monuments en Architects. Voor komende maanden staan alweer enkele shows voor Raven Called Sin op de planning.

Voor fans van Monuments, Meshuggah en Every Time I Die

5 – Screw Houston
Luide en rauwe rock is wat Screw Houston zijn publiek maar al te graag voorschotelt. Begin deze maand bracht de band een gloednieuwe EP uit, genaamd “Like Fighting Snakes“. De mannen laten zelf weten met deze EP een iets andere weg te zijn ingeslagen dan de voorloper. Screw Houston zal deze nieuwe tracks de komende tijd in verschillende zaaltjes ten gehore gaan brengen.

Voor fans van Foo Fighters, Defeater en The Menzingers

6 – Orange Maplewood
Geboren in de Achterhoek en getogen in Amsterdam, wordt Orange Maplewood nu volwassen op de Europese podia.“, beschrijft Orange Maplewood in zijn bio. Het mag duidelijk zijn dat deze band wil blijven groeien en dat ook doet. De mannen maken britgrunge met invloeden vanuit andere genres. De eerste data voor 2017 zijn al een feit en later dit jaar kan er een tweede album van Orange Maplewood worden verwacht. In 2016 stond de band onder andere in de aftershow van Weezer in de AFAS Live, voorheen Heineken Music Hall.

Voor fans van Mozes and the Firstbor, Oasis en Arctic Monkeys

7 – Rhinorino
Rhinorino is een trio uit Utrecht, dat naar eigen zeggen sexy stoner rock ‘n roll maakt. Inspiratie wordt gehaald uit niet de minste namen, namelijk Eagles of Death Metal, Queens of the Stone Age, The Black Keys en Foo Fighters. In 2015 was Rhinorino één van de bands die deelnam aan de Popronde van dat jaar. Vervolgens bracht de band zijn eerste schijfje uit. In 2017 komt er een opvolger, waaraan momenteel hard gewerkt wordt.

Voor fans van Foo Fighters en Stone Temple Pilots

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives