vrijdag 19 maart 2021
 

Geschreven door Sanne Raatjes.

 

Nederlands’ onbekende beloftes #5

Vandaag is het tijd om acht alternatieve Nederlandse bands aan je voor te stellen. In willekeurige volgorde laten we je kennis maken met Nederlands talent. Van pop tot rock en van thrash tot death. Het komt allemaal voorbij!

1 – TerraDown 

Groovy gitaarriffs, supersnelle drums, gemixt met ouderwetse rockelementen: TerraDown. Naar eigen zeggen hebben alle bandleden een eigen unieke muzieksmaak, die de mannen vervolgens hebben samengevoegd tot een stijl. De Bredanaars spelen een kleine vier jaar samen en zijn druk bezig met de weg naar de top. Zo hebben ze de Metal Battle in 2019 gewonnen en daarmee een plekje op Wacken Open Air bemachtigd.

Voor fans van Kataklysm, Neorhyhm en Orbit Culture

2 – Dear Mother

Vorig jaar startte de band een crowdfundingactie om zijn debuutalbum te realiseren: dat is gelukt. Toen gitariste Merel Bechtold vorig jaar haar band Delain verliet, focuste ze zich op haar eigen dromen, muziek en passie. Dear Mother is hier een voorbeeld van en komt later dit jaar met een schijfje. Voor nu kunnen we alvast genieten van zijn eerste single.

Voor fans van Delain, The Agonist, en VUUR

3 – Pressure Pact

De Tilburgse hardcore-punkband Pressure Pact barst van de energie en klaar is om door te breken. Twee albums en een paar EP’s verder, zou de band een tour doen door Japan. Helaas gooide een wereldwijde pandemie roet in het eten en is de band op zoek naar een manier om hun muzikale creativiteit kwijt te kunnen.

Voor fans van Raw Peace, Deathwish en Toxic Shock

4 – GIRLSGIRLSGIRLS

Met poppy deuntjes en catchy rifjes, dropte de band GIRLSGIRLSGIRLS eind 2020 zijn debuut-EP. Met een combinatie van pop, emo en punk probeert de band een eigen weg te vinden en te laten zien dat hij klaar is voor de toekomst. Wij lieten eerder al in onze review weten dat GIRLSGIRLSGIRLS potentie heeft en met zijn suikerspin zoete productie vooral de pop in poppunk weet neer te zetten.

Voor fans van The Overslept, Call It Off en I against I

5 – Automatic Sam

Ook al zijn de mannen van Automatic Sam de laatste jaren minder actief, we willen je deze band toch niet onthouden. Hardrock, garagerock, blues en punkrock: het zit allemaal in deze band. De energieke gitaarsolo’s vliegen je om de oren, van deze band kan je alleen maar vrolijk worden. 

Voor fans van De Staat, Paceshifters en DeWolff

6 – Fluisteraars

Een groot Nederlands vertegenwoordiger in de blackmetal: Fluisteraars. Het trio brengt melodieuze gitaarwerken en hypnotiseert je met psychedelische elementen waar je bij staat. Met melancholische schreeuwen en mystieke teksten is dit rauwer dan rauw.

Voor fans van Wiegedood, Verwoed en Burzum

7 – Iguana Death Cult

Iguana Death Cult stippelde zijn route volledig zelf uit. Van veel feesten tot eigen festivals en van crowdsurfende kinderen tot eigenzinnige psychrock. Naar eigen zeggen is de band ooit begonnen uit verveling, maar na optredens op onder andere Lowlands en Zwarte Cross zijn de Rotterdammers niet meer te stoppen.

Voor fans van Bad Touch, Perseíde en Rats On Rafts

8 – The New Shining

Veel lof was er voor The New Shining in 2006, het jaar van hun debuutalbum. De rockband werd uitgeroepen tot Serious Talent op radio 3FM. Echter laat het grote succes op zich wachten. Tot vorig jaar het album “Elephant” uitkwam. De zanger, tevens gitarist van de band, spreekt openhartig over zijn struggle met mentale gezondheid. Door deze emoties te bespreken op zijn album, vinden vele herkenning. 

Voor fans van Racoon, Kane en Kensington

Check snel alle eerder gepubliceerde Nederlands’ Onbekende Beloftes. Welke bands zijn volgens jou hard op weg naar de top en kunnen zeker niet ontbreken in de volgende features? Deel het met ons via Facebook en/of Twitter!

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives