vrijdag 2 april 2021
 

Geschreven door Sanne Raatjes.

 

Nederlands’ onbekende beloftes #6

Vandaag is het tijd om acht alternatieve Nederlandse bands aan je voor te stellen. In willekeurige volgorde laten we je kennis maken met Nederlands talent. Van pop tot rock en van thrash tot death. Het komt allemaal voorbij!

1 – Verwoed

Utrechtse blackmetalband Verwoed valt niet gemakkelijk in een genre te plaatsen. Het is black, atmosferisch en melancholisch tegelijkertijd. Met scherpe gitaarriffen kruipen de mannen in je diepste emoties en laten je wegdromen op scherpe grunts. Wat soms meer lijkt op oerkreten. Hoewel hun albumnamen en songnummers in het Nederlands zijn, zingen ze toch in het Engels.

Voor fans van Wiegedood, Fluisteraars en Burzum

2 – Autumn 

De Friese band Autumn is een female-fronted groep, die tot zowel het goth- als het alternatieve rockgenre behoort. Het kon dan ook niet anders dat de band, na de oprichting in 1995, de band een grondlegger is geworden van de toen nog opkomende Nederlandse gothic scene. De band gaat dus al even mee, maar verdient meer erkenning.

Voor fans van ReVamp, MaYaN en Nemesea

3 – Day Six

Van progressieve rock naar hardrock en van jazz naar funk. Het komt allemaal voorbij bij de Brabantse band Day Six. Waar de band ooit begon als een punkrockband onder de naam Peanuts, lijken de heren nu een stukje volwassener te zijn geworden. 

Voor fans van Deep PurplePorcupine Tree en Rush

4 – Detonation 

Nog een band die al sinds de jaren 90 meegaat: Detonation. Ook deze technische en melodieuze thrashmetalband begon ooit onder een andere naam: Infernal Dream. Als je niet beter zou weten, zou je zo geloven dat de groep uit Zweden komt, en niet uit Utrecht. 

Voor fans van Dark TranquilityIn Flames en At the Gates

5 – I Against I

Met een pauze van bijna tien jaar staat de Dordtse band I Against I weer op het podium. Veel veranderd is er niet, de liefde voor poppunk blijft nog even groot en een uitstekende uitlaatklep. De Zuid-Hollanders wisten als eerste Europese band ooit een contract te scoren bij het grote Amerikaanse label Epitaph Records.

Voor fans van Bad Religion, Zero Down en Bigwig

6 – Live By the Sword 

Live By the Sword is nog niet lang op weg, maar toch al een paar albums verder. Een band met vele inspiratiebronnen. Zo is het oldmetal, punk en zelfs een beetje pirate-metalachtig tegelijkertijd. 

Voor fans van BlitzForced Reality en The Wolverines

7 – Magnetic Spacemen

Een melodische garage-rockband Magnetic Spacemen heeft al even kunnen proeven van het tourleven na hun eerste plaat uit 2016. De mannen stonden namelijk op Zwarte Cross in 2015 met een knetterharde show. De Zwollenaren leven als echte punkers en maken de grootste lol samen. 

Voor fans van KorfbalPeter Pan Speedrock en Ivy Green

8 – Blind Sight 

De metalcoreband Blind Sight toerde al samen met grote namen, maar het maken van albums bleef echter uit. De leden focusten zich sinds 2010 op andere projecten, om acht jaar later een doorstart te maken. Blind Sight wordt vergeleken met de Big4, een beetje overmoedig, maar te begrijpen waarom. Er wordt geëxperimenteerd met old-school thrashmetal en groovy gitaarriffs. En dat in combinatie met metalcore elementen!  

Voor fans van Black Dahlia Murder, Bullet For My Valentine en Avenged Sevenfold

Check snel alle eerder gepubliceerde Nederlands’ Onbekende Beloftes. Welke bands zijn volgens jou hard op weg naar de top en kunnen zeker niet ontbreken in de volgende features? Deel het met ons via Facebook en/of Twitter!

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives