vrijdag 16 april 2021
 

Geschreven door Sanne Raatjes.

 

Nederlands’ onbekende beloftes #7

Vandaag is het tijd om acht alternatieve Nederlandse bands aan je voor te stellen. In willekeurige volgorde laten we je kennis maken met Nederlands talent. Van pop tot rock en van thrash tot death. Het komt allemaal voorbij!

1 – Hvalross

Voor ouderwetse hardrock ben je bij de mannen van Hvalross aan het goede adres. Desondanks dat de band nog niet zo lang bestaat, kennen de vrienden elkaar al jaren: en dat is te horen. Met een mix van punk, heavy metal en progg, brengt de groep je een stevige bak herrie.

Voor fans van Mastodon, Judas Priest en Ayreon

2 – Otis

Een dosis aan noiserock, hardcore-punk en stonerrock. Het is allemaal te vinden bij Otis uit Roosendaal. Je waant je even terug in de jaren tachtig met stevige gitaarlijnen zonder te veel poespas. Tegendraadsheid is dan ook het thema van de meeste tracks.

Voor fans van Bad Touch, Joe Bonamassa, The Black Crows

3 – Cirith Gorgor 

Met ruim twintig jaar ervaring beuken de mannen van Cirith Gorgor geavanceerde blackmetal door je speakers. Hoewel de bandnaam overgenomen is uit The Lord of the Rings, maken de Limburgers toch een ander soort sprookje. Veel creativiteit is er ook te vinden, zo wordt er in één nummer in het Duits, Engels en oud-Nederlands gezongen.

Voor fans van 1349, Marduk en Burzum

deathmetal-powerhouse mannen van Godsfarm vertellen een verhaal over onder andere kruisvaarders en middeleeuwse praktijken. Stilzitten lukt haast niet tijdens het luisteren naar deze band. Met diepe grunts, slams en lage gitaarriffs moet je wel meebewegen. Om nog maar over de technische aspecten te zwijgen. 

Voor fans van Slaughter to Prevail, Wormhole en Carnifex

5 – Magnacult

Voor je dagelijkse portie moshen zit je bij Magnacult wel goed. De band geeft je ijzersterk gitaarwerk, stevige drums en energievolle, afwisselende vocalen. Zijn grooves worden vergeleken met die van Pantera en Meshuggah. Petje af!

Voor fans van DevilDriver, Whitechapel en Fleddy Melculy

6 – Xystus 

De band uit Noord-Brabant, Xystus, geeft je een perfecte combinatie tussen powermetal, symfonische metal en rockopera. Hoewel het soms allemaal wat sprookjesachtig klinkt, slingeren de progressieve gitaargeluiden om je oren. Wat voor een mooie balans en interessante composities zorgt.  

Voor fans van The Gathering, Kamelot en Vision of Atlantis

7 – Autarkh

Dat de Tilburgse band Autarkh intens is, dat is vanaf minuut één duidelijk. Echt een genre is er niet aan te koppelen, maar bruut is het zeker. De band is opgericht na het stoppen van de groep Dodecahedron en dat lijkt geen verkeerde keuze zijn geweest. Onlangs brachten de mannen hun debut album, “From in Motion”, uit.

Voor fans van Blut Aus Nord, Verwoed en Wiegedood

8 – God Dethroned 

Ook de band God Dethroned gaat al sinds de jaren negentig mee, maar echt een megagrote doorbraak is er nooit van gekomen. De groep levert een breed scala aan beukende blackened thrash metal, waar er van alles als een stoomlocomotief langs je heen raast. Aan de creativiteit is in ieder geval niks op te merken!

Voor fans van Morbid Angel, Hypocrisy en AllegaeonCheck snel alle eerder gepubliceerde Nederlands’ Onbekende Beloftes. Welke bands zijn volgens jou hard op weg naar de top en kunnen zeker niet ontbreken in de volgende features? Deel het met ons via Facebook en/of Twitter!

Laat een reactie achter:

Spotify playlist