vrijdag 30 april 2021
 

Geschreven door Sanne Raatjes.

 

Nederlands’ onbekende beloftes #8

Vandaag is het tijd om acht alternatieve Nederlandse bands aan je voor te stellen. In willekeurige volgorde laten we je kennis maken met Nederlands talent. Van pop tot rock en van thrash tot death. Het komt allemaal voorbij!

1 – Drunken Dolly

Denk je aan Drunken Dolly, dan denk je aan gezelligheid. De punk-folk band brengt je veel sfeer waardoor je het liefst gelijk mee wilt hossen met bier in je handen. Met typische banjo en folks geluiden, hebben ze het al ver geschopt bij het festivalpubliek.

Voor fans van Dropkick Murphys, The Rumjacks en Alestorm

2 – The Monolith Deathcult 

Keiharde deathmetal met een hoop breakdowns erin: The Monolith Deathcult doet het gewoon. Het zal onder het kopje avant garde kunnen vallen, maar toch heeft de band een eigen, uniek geluid. De grunts zijn diep en zwaar en dat in combinatie met hier en daar wat synthesizers, geeft een opmerkelijk geluid. 

Voor fans van Fleshgod Apocalypse, Nile en Anaal Nathrakh

3 – All Doomed

De post-hardcore punkband All Doomed bracht vorig jaar zijn debuut EP uit en zijn hard bezig met het veroveren van meer podia. De mannen zijn lekker recht voor zijn raap, bedenken catchy riffs, schreeuwen de longen uit hun lijf en weten heuse oorwurmen te creëren. 

Voor fans van John Coffey, As I Lay Dying en Frank Carter & The Rattlesnakes 

4 – The Heart Monitors

Mix punkrock, oldschool streetpunk en hardcore met elkaar en je krijgt The Heart Monitors. Voor de Rotterdammers is het maken van hun muziek als een uitlaatklep. Met teksten over frustraties en de huidige maatschappelijke problemen, wordt de luisteraar ook aan het denken gezet.

Voor fans van Hang Youth, Black Flag en The Offspring

5 – From the Heart

Sinds 2012 levert From the Heart je een dosis aan energie. De typische hardcore geluiden vliegen je om je oren en je kan eigenlijk niks anders dan mee doen met hun aanstekelijke enthousiasme. 

Voor fans van Hometown Crew, Stick To Your Guns en Counterparts

6 – To Live Among Wolves 

De Zeeuwse band To Live Among Wolves zit vol kracht en rauwe expressie. Hoewel hun basis bij hardcore en punk ligt, zijn er ook grunge en moshcore invloeden te horen. De afgelopen jaren zijn de mannen flink gegroeid en dat ik ook goed te horen in hun recente EP: “(dis)honored”.

7 – Smudged 

Een psychedelische trip in combinatie met een bak synthesizers en je hebt de Rotterdamse band Smudged. Dat het grensverleggend, vrij en innovatief is, is niet te ontkennen. Sommige plaatsen het in krautrock, maar anderen vinden er dat er geen genre aan vast te pinnen is.

Voor fans van Donna Blue, Kraftwerk en Smudged Toads

8 – Splinterbomb

De Bossche band Splinterbomb is ooit begonnen als een wild plan, dat rete goed heeft uitgepakt. Door verschillende ervaringen van de bandleden, onderscheiden ze zich van andere bands in hun genre. Van thrash metal, naar hardcore en van doom naar death. Het komt allemaal voorbij.

Voor fans van Machine Head, Sepultura en Testament

Check snel alle eerder gepubliceerde Nederlands’ Onbekende Beloftes. Welke bands zijn volgens jou hard op weg naar de top en kunnen zeker niet ontbreken in de volgende features? Deel het met ons via Facebook en/of Twitter!

 

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives