donderdag 18 juni 2020
 

Geschreven door Rosa Jonker.

 

New Found Glory levert typische poppunk op “Forever + Ever x Infinity”

Op vrijdag 19 juni komt “Forever + Ever x Infinity” uit, het nieuwe album van poppunk-legende New Found Glory. New Found Glory heeft niet stil gezeten en bracht in 2019 nog een compilatiealbum uit. Maar nu is het weer tijd voor eigen materiaal.

De single “Shook By Your Shaved Head” begint meteen lekker energiek, en we horen zanger Jordan Pundik zijn karakteristieke vocalen deze energie ook evenaren. De bridge is precies wat je verwacht in een poppunk nummer: een langzame opbouw en gang vocals om Pundik wat kracht bij te zetten. Het refrein blijft na enkele keren luisteren al in je hoofd hangen, wat veel goeds belooft voor de rest van het album. Dan volgen “Greatest Of All Time” en “Double Chin For the Win”: vrolijke en uptempo liedjes met heerlijke gitaarmelodieën.

Nothing To Say” lijkt wat meer op old school poppunk en doet denken aan bands als blink-182 en The Offspring. De gitaarsound, vocalen en harmonieën brengen je zo terug naar het begin van de jaren 2000. Een fijne, vrolijke intro introduceert “Stay Awhile”, een echte catchy meezinger. Hoewel het lijkt op de voorgaande nummers, slaagt “Stay Awhile” erin de hoge energie van het album vast te houden.

Himalaya” is wat ruiger, met hier en daar wat invloeden die lijken vanuit hardcore te komen. De gitaar riffs zijn heel lekker, maar veranderen tijdens het couplet weer naar de melodieuze poppunk gitaren die je van New Found Glory gewend bent. De bridge is weer steenhard, waar Pundik zijn gebruikelijke zang inruilt voor geschreeuw. “Same Side Sitters” keert weer terug naar de stereotypische poppunk sound van het begin van het album.

Halverwege het album vraag je je als luisteraar echter wel af of het hoogtepunt nog moet komen, of dat je het misschien gemist hebt. Dan komt “More and More”, de verrassing op het album. Poppunk bands brengen vaker een akoestisch nummer uit als rustpunt op een album, maar New Found Glory geeft daar een eigen draai aan. Het is liefjes, klein maar toch heel krachtig.

Volgend hierop komen meer nummers die redelijk hetzelfde klinken. Maar op het moment dat het begint te vervelen, springt “Scarier Than Jason Voorhees At A Campfire” eruit. De persoonlijke lyrics vormen een contrast met eerdere nummers, waar gesproken wordt over swipen op Tinder, en zoenen “even if the locals think that we look cringy”. De afsluiter “Slipping Away” is een rustig nummer met een krachtig einde, waarin de band laat zien dat ze ook beheersd kunnen spelen en zingen.

Vrolijke gitaren, catchy melodieën, typische poppunk kenmerken: dat is “Forever + Ever x Infinity”. Het is echter niet heel vernieuwend. New Found Glory heeft een succesvolle formule ontdekt, maar hoe lang zal deze nog interessant blijven?

Beoordeling: 7/10
Releasedatum: 19 juni 2020
Label: Hopeless Records

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist