woensdag 20 mei 2015
 

Geschreven door Jason Schouwenaars.

 

Nickelback intelligenter dan Foo Fighters en Linkin Park

Geloof het of niet, maar de Canadese rockband Nickelback heeft intelligentere lyrics dan andere populaire rockbands als Foo Fighters en Linkin Park.

Ten minste, dit claimt onderzoeker Andrew Powell-Morse, die de lyrics heeft onderzocht van 225 nummers die minimaal drie weken bovenaan de Billboard’s chart hebben gestaan. Hij onderzocht onder andere het leesniveau en het woordgebruik van de verschillende nummers. Rockmuziek scoorde een average grade level van 2,9. Pop scoorde even hoog, country hoger met een average grade level van 3,3 en hip-hop/rap lager met 2,6.

rock-lyrics-intelligence-chart

Binnen de rockmuziek scoorde Nickelback het hoogst met een 3,3. Het nummer dat in totaal het hoogst scoorde, was “Dani California” van de Red Hot Chili Peppers met een 5,5. Het nummer dat het laagst scoorde kwam van Three Days Grace met “The Good Life.”

Als je het volledige onderzoek wilt lezen, kun je deze hier vinden. Kan jij je vinden in de resultaten van het onderzoek? Laat het ons weten via Facebook en Twitter, terwijl je hieronder naar het hoogst scorende nummer “Dani California” van de Red Hot Chili Peppers luistert.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist