vrijdag 5 april 2019
 

Geschreven door Sanne Paaij.

 

Niks nieuws, maar ouderwetse gezelligheid met Stick To Your Guns in Melkweg

Het is nog niet niet zo heel lang geleden dat Stick To Your Guns in de Amsterdamse Melkweg stond. Ter promotie van de meest recente plaat uit 2017, “True View“, lukte het de hardcoreband toen om de zaal compleet uit te verkopen. Op donderdag 4 april is dit niet het geval. Toch weten de mannen, met hulp van Get the Shot en Nasty, er een geslaagde avond van te maken.

Het is aan Get the Shot om het spits af te bijten en de zaal is al aardig gevuld. De Canadezen brengen hardcore met trashmetal-invloeden en af en toe een vleugje hiphop. De langharige zanger weet het aanwezige publiek aardig op te jutten en krijgt waar hij om vraagt. De toeschouwers klappen mee, beginnen een circlepit zodra dit ze wordt opgedragen en de eerste stagediver van de avond wordt ook al snel gesignaleerd. Get the Shot bracht in 2017 zijn debuutplaat uit, “Infinite Punishment“, en weet hiermee een goed halfuur te vullen. Tijdens de laatste track lanceert de frontman zichzelf ook nog even op het publiek en zit de sfeer er goed in.

Als tweede is het de beurt aan de Belgische hardcoreband Nasty. De van top tot teen getatoeëerde frontman Matthias Tarnath roept het publiek direct op om vooral een paar stappen dichterbij te komen: “Just a few more steps!“. Als het naar zijn zin is kunnen we beginnen en breekt de chaos los. De hardcore die Nasty speelt is wat duisterder dan die van zijn voorganger en het publiek kijkt dan ook wat rustiger toe. Desalniettemin wordt er vaak meegeschreeuwd en gaan er geregeld een aantal vuisten de lucht in. De zanger blijft veel interactie hebben met het publiek en roept iedereen op om te bewegen op zijn eigen manier. De opdracht is om vooral niet te kijken naar de persoon naast je, maar lekker te doen waar jij je goed bij voelt.

Met deze gedachte in het achterhoofd loopt de spanning hoog op in de Oude Zaal van Melkweg en is het publiek meer dan klaar voor de hoofdact van vanavond: Stick To Your Guns. Een paar minuten voor 22:00 uur stapt de band het podium op, terwijl het publiek een groots applaus laat horen. Frontman Jesse Barnett draagt een zwarte trui met capuchon, maar moet deze halverwege het openingsnummer, “What Choice Did You Give Us“, toch echt van zich afgooien. Vanaf het eerste moment is het knallen en geeft zowel de band als het publiek alles dat hij heeft. Het komende uur gaat in sneltreinvaart voorbij en Stick To Your Guns weet zijn publiek goed te vermaken met zowel oude als nieuwe tracks, die allemaal woord voor woord meegezongen worden. Het vierde studioalbum, “Diamond“, wordt vanavond het meeste uit de kast gepakt, met onder andere het ijzersterke “Against Them All” en “We Still Believe“.

Na 60 minuten nadert het einde van de avond en weet het publiek dat hij nog maar één kans heeft. Tijdens de afsluiter “Nobody” neemt iedereen het er nog even van en staat het podium binnen no-time vol met stagedivers die zich schrap zetten om te springen. Niemand is meer veilig voor de chaos die Stick To Your Guns met zich meebrengt. De band heeft vanavond meer dan bewezen dat je niks nieuws nodig hebt om een geslaagde avond neer te zetten. Als je altijd alles geeft dat je hebt, geeft het publiek dit terug en heb je een avond vol ouderwetse gezelligheid.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist