woensdag 24 februari 2021
 

Geschreven door Lianne Brand.

 

Of Mice & Men laat zijn harde kant zien op de EP “Timeless”

Of Mice & Men is altijd wel actief in het maken van muziek. Het laatste album kwam uit in 2019 en nu komt hij met een kort maar krachtige EP. Het telt drie tracks en doet veel goeds beloven voor de toekomst.

Met het intro van “Timeless” word je in de muziek gezogen. De screams van leadzanger Aaron Pauley gooien gelijk een hoop energie in de strijd. De refreinen laten echter de clean zang horen: de veelzijdigheid van Pauley komt nu goed naar boven. De leadgitaar is om door een ringetje te halen en het harde ritme op de achtergrond zorgt voor een complete plaatje.

Obsolete” gaat nog een tandje harder. De opbouw van de gitaren komt samen met de snoerharde drums. De agressieve screams die snakken naar adem zetten de toon van de song. Op sommige momenten herken je dan ook oude elementen van de band. Het blijft in je hoofd zitten en het enige wat je kan denken is: ‘ik wil meer’.

We sluiten de EP “Timeless” af met “Anchor“. Deze track trapt minder hard op het gaspedaal: de zang is een stuk rustiger en er zijn minder screams. De uithalen zijn echter krachtig en vol emotie. Het gaat over een gebroken hart en hoe vernielend dit kan zijn: je kan hier al je gevoel in uitschreeuwen.

Een ijzersterke EP die hoge verwachtingen schept voor de toekomst. Het biedt echter nog niet ontzettend veel variatie, maar misschien komt dit nog op het aankomende album. Voor nu laat Of Mice & Men in ieder geval horen dat hij hard bezig is zichzelf te ontwikkelen en keer op keer probeert een toffe track te produceren.

Beoordeling: 8/10
Releasedatum: 26 februari 2021
Label: SharpTone Records

Laat een reactie achter:

Spotify playlist