zaterdag 30 september 2017
 

Geschreven door Angela Papadogamvraki.

 

Papa Roach in 013

Papa Roach bracht dit jaar zijn nieuwste plaat uit: “Crooked Teeth”. Deze Europese tour stond dan ook volledig in het teken van het nieuwe album. Hoe dit schijfje live zou klinken, konden de fans zelf meemaken op vrijdag 29 september in een bijna uitverkochte 013, Tilburg.

The Charm the Fury mag de zaal opwarmen. Eigenlijk zou Frank Carter & the Rattlesnakes de show openen, maar de band moest vanwege gezondsheidsredenen de tour annuleren. Hierdoor stroomde Ticketswap vol met tickets en stond The Charm the Fury voor een halflege zaal. Halverwege de show vraagt frontvrouw Caroline Westendorp om een cirkelpit. Eerst is er weinig respons, maar na drie keer vragen ontstaat er toch een voorzichtige moshpit. Aan het einde van het optreden, bestond de halve vloer uit duwende mensen. Knap gedaan, The Charm the Fury.

Iets na negenen verschijnt de band op het podium waar iedereen voor komt: Papa Roach. Voordat het doek omlaag gaat, is er een opvallende intro. Een vrouwelijke computerstem vraagt de fans haar na te praten. Dit resulteert tot een koor van bijna drieduizend man dat roept: “Fuck Papa Roach”. Wanneer de eerste gitaarakkoorden klinken, valt het doek en wordt titeltrack “Crooked Teeth” ingezet. Opvallend genoeg speelt Papa Roach na dit nummer meteen oudere muziek. Je hoort het publiek niet klagen, want vanaf “Between Angels and Insects” beginnen zich de eerste moshpits te vormen. De temperatuur stijgt in de zaal met het gevolg dat halfnaakte, zwetende mannen in de moshpit de overhand nemen.

Papa Roach lijkt zich goed te vermaken. Frontman Jacoby Shaddix bedankt daarom ook zijn fans voor de goede sfeer: “Jullie zijn één voor één fantastisch. Als het aan onze drummer Tony had gelegen, hadden we jullie allemaal mee naar huis genomen.” Wanneer “Scars” wordt ingezet, keert de rust in de zaal. De show wordt vervolgd met “Periscope” en “Gravity”. Je kunt merken dat tijdens deze tracks het publiek zich moeilijk een houding weet te geven. Shaddix merkt dit ook en zegt vervolgens: “Zullen we het tempo wat omhoog gooien?”, waarna “Song 2” van Blur wordt ingezet.

Halverwege de track “Forever” wordt “In The End” gespeeld van Linkin Park. Het publiek applaudisseert wanneer Shaddix, Chester Bennington bedankt en vertelt dat een depressie niet onderschat mag worden. Wanneer de gitaarakkoorden klinken voor “Help” bedankt Shaddix nogmaals zijn fans en vertelt dat dit het laatste nummer van de avond is. De fans trappen hier niet in, want iedereen wacht nog op “Last Resort”. En zoals verwacht keert de band terug op het podium. Tijdens dit nummer barst de zaal uit zijn voegen: het is een grote speeltuin waar het bier je om de oren vliegt, de menigte tegen elkaar botst en Shaddix halfzingend over het publiek crowdsurft.

Papa Roach heeft vanavond bewezen dat hij ondanks zijn leeftijd, zijn energie niet heeft verloren. Af en toe zijn er wat onzuiverheden te horen bij Shaddix, maar zijn uithalen doen dit vergeten. Het is een show zoals we gewend zijn van Papa Roach. De band bezoekt regelmatig ons landje, dus hopelijk kunnen we de band volgend jaar weer verwelkomen.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist