zaterdag 9 november 2019
 

Geschreven door Kim Hageman.

 

PUP laat zich van zijn professionele kant zien in Melkweg

Het is woensdag 6 november in het koude Amsterdam en op deze dag wordt de Europese tour van de Canadese band PUP afgetrapt.

Afgelopen augustus stonden de heren van PUP nog op Lowlands en dit is duidelijk te merken aan de opkomst deze avond. De zaal staat goed vol wanneer de band het podium betreedt. Om 21:00 uur komen de mannen dan ook vrolijk kijkend het podium oplopen. Vrij snel vertelt zanger Stefan Babcock dat hij niet helemaal fit is en dus regelmatig door z’n tracks heen zal kuchen. Hij geeft aan hierbij het publiek hard nodig te hebben. Dit is dan ook de gehele avond totaal geen probleem, want het publiek zingt en beweegt graag mee.

Ondanks dat de zanger zich niet helemaal lekker voelt, doet dit niets af aan de performance deze avond. De mannen draaien enthousiast rondjes op het podium en bespelen vol passie hun instrumenten. PUP is duidelijk populairder geworden sinds zijn optreden op Lowlands en lijkt nog zoekende te zijn in het bespelen van een groter publiek. Regelmatig kondigen de mannen aan wat ze gaan doen en het lijkt wat meer voorbereid. Echter beweegt het publiek letterlijk mee met alles. Het enthousiasme wordt er niks minder om: zeer begrijpelijk.

PUP knalt nummers eruit zoals “See You at Your Funeral“, “Dark Days” en “Scorpion Hill“. De band gaat sterk en enthousiast door zijn set heen. Tijdens het nummer “Reservoir” haalt de band vriend Lucas, die de band al een aantal jaar volgt, uit het publiek om de track mee te zingen. Dit lijkt de band nog wat meer energie te geven en alle bandleden springen nog net wat meer over het podium. Tijdens de track “Full Blown Meltdown” gaat Babcock op het publiek staan, neemt een duik en crowdsurft over het publiek naar het balkon. De mensen in de zaal lijken hier intens van te genieten en nog harder op los te gaan.

Tegen het einde van de show vertelt gitarist Steve Sladkowski over een actie die hij bij elke show doet. PUP kiest een goed doel waar hij geld aan wil doneren. Voor de Nederlandse show is dit Sea-Watch geworden. Bij de merch wordt een pot neergezet waar mensen geld kunnen doneren.

PUP heeft deze avond laten zien dat hij sterk en waardig is voor een volle Oude Zaal. De heren staan krachtig op het podium en laten hun talenten zien. PUP is goed ontvangen en is zeker welkom om terug te komen!

All photos are owned by Smash Press and are protected by copyright. Feel free to share these photos wherever, but credit the photographer and link back to www.smashpress.nl. Photos are not allowed to use for commercial purposes without permission. For additional information you can mail to info@smashpress.nl.

Alle foto’s zijn in het bezit van Smash Press en zijn auteursrechtelijk beschermd. Deel de foto’s vooral waar je maar wilt, zolang je er naamsvermelding bij hebt staan van de desbetreffende fotograaf, met een link naar www.smashpress.nl. Foto’s mogen niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden zonder toestemming. Meer info via info@smashpress.nl.

TIP: Voor Windows-gebruikers: ctrl + klik op een foto om in een nieuw tabblad te openen. Voor Mac-gebruikers cmd + klik.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives