zaterdag 9 juni 2018
 

Geschreven door Sanne Paaij.

 

Queens of the Stone Age en meer reageren op dood Anthony Bourdain

Gisteren, op vrijdag 8 juni, overleed tv-kok en auteur Anthony Bourdain. De doodsoorzaak werd al snel vastgesteld als zelfdoding. Anthony Bourdain is 61 jaar geworden en overleed in Parijs, waar hij verbleef voor het opnemen van een tv-programma.

Bourdain was onder andere bekend van de tv-programma’s No Reservations en Parts Unknown, waarvoor hij de hele wereld afreisde. In deze series heeft Bourdain samengewerkt met verschillende muzikanten. Queens of the Stone Age frontman Josh Homme was in 2007 te gast in het programma No Reservations en schreef samen met muzikant Mark Lanegan het themalied van Parts Unknown. Beide artiesten hebben na de dood van Anthony Bourdain hun medeleven geuit via social media. Verder verschenen er berichten online van onder andere PHANTOGRAM, Tegan and Sara, Against Me!‘s frontvrouw Laura Jane Grace en Jimmy Eat World. Queens of the Stone Age speelde gisteren een set op Northside festival in Denemarken, waar hij besloot de track “Long Slow Goodbye” op te dragen aan Anthony Bourdain.

Kamp je zelf met depressie of zelfmoordgedachten? Zoek hulp! Er zijn mensen die je kunnen helpen en er voor je zijn.

Je kunt de volledige set van Queens of the Stone Age op Northside festival hieronder bekijken. Het eerbetoon aan Anthony Bourdain wordt gespeeld op de 46ste minuut.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives