maandag 5 augustus 2013
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Album review: Iwrestledabearonce – Late For Nothing

Na een tijd in de studio gewerkt te hebben aan een nieuw album, zal Iwrestledabearonce op 12 augustus hun nieuwe schijfje, “Late For Nothing“, ten gehore brengen. Eind juli is deze al in zijn geheel online gekomen om te streamen, maar op het moment dat wij de officiële CD kregen, wilden wij hier tóch nog even een review over schrijven.

Totaal zitten er 12 nummers op het album waarin veel variatie te horen is. Van clean vocals, tot aan te veel bewerkte screams. Deze screams komen totaal niet echt over. De clean vocals zijn ook niet natuurlijk, en ook niet om over naar huis te schrijven. In een aantal tracks zijn de clean vocals wel een stuk beter, waardoor het volledige nummer een stuk beter is. Dit is als de zang niet veel kracht vraagt, waardoor het er gecontroleerd uitkomt. Het is wel leuk om te beluisteren, maar na 1 keer het gehele album gehoord te hebben, gaat die weer enige tijd de kast in.

De gitaarpartijen gaan daarentegen wel hard. Harde solo’s, keiharde intro’s, emotionele ondersteuning van de helaas iets mindere zang, alles is er te vinden. Instrumentaal gezien is er vrij weinig te klagen over het album. Doordat de vocalen op een stuk lager niveau zweven als de instrumenten wordt dit totaal een rommelig geheel.

Uiteraard zitten er wel een paar nummers in die er bovenuit steken. Zo is bijvoorbeeld het nummer “Inside Job“, het 11e nummer op “Late For Nothing“, één van de betere tracks. Ondanks dat dit uiteraard een kwestie van smaak is. Door de gave instrumenten is dit album toch nog wel een voldoende waard.

Beoordeling: 6/10

Laat een reactie achter:

Spotify playlist