zondag 21 maart 2021
 

Geschreven door Sanne Raatjes.

 

Ringo Starr brengt goedgehumeurde muziek op EP “Zoom In”

Vlak voor kerst bracht Ringo Starr een nieuwe track, genaamd “Here’s To the Nights”, uit. Dat er een EP zou volgen, was een verrassing. Volgens de oud-Beatles drummer is “Zoom In” sterk geïnspireerd op de bizarre pandemie waarin de wereld zit. Met zijn nieuwe werk probeert Ringo liefde en vrede de wereld in te sturen. Maar weet de muziek-veteraan dat, op zijn tachtigste, over te brengen?

De plaat wordt afgetrapt met “Here’s To the Nights”. Een track die tijdens de afgelopen feestdagen is uitgebracht: en dat is sterk voelbaar. Het is een echte feelgood track, die heerlijk weg te luisteren is als je op een winterse dag in de auto naar huis rijdt. Dit komt omdat er op de achtergrond een zangkoor te horen is, bestaande uit onder andere Paul McCartney, Lenny Kravitz, Dave Grohl en Finneas O’ Connell. Het is leuk, maar schept niet veel verwachtingen van de rest van het schijfje.

Totdat je het volgende nummer hoort: “Zoom In Zoom Out”. Hier is het typische Britse rockgeluid te horen. Het is funky, catchy en lekker op tempo. Met teksten als “Zoom in to get a new perspective, zoom out to see we’re all connected” probeert de zanger op een poëtische manier duidelijk te maken dat communiceren via het internet steeds normaler wordt en nu ook niet anders kan. Maar het zou Ringo niet zijn als hij toch optimistisch blijft: “Everything is possible” is er dan ook aan het einde van de track te horen.

Halverwege het schijfje, ja we zijn nu echt al op de helft, brengt “Teach Me To Tango” de zomer in je bol. Het nummer heeft flinke reggae invloeden. Dit door de sterk hoorbare drums en een fluitje in het intro. Echt mega spannend verloopt het niet, het is gewoon een song om lekker bij mee te zingen en je zorgen te vergeten.

Wat wél een echte reggae sfeer meegeeft is “Waiting For The Tide To Turn”. Het is vrolijk en heeft een goede drumbeat en achtergrondzangeressen. Met teksten als “Let’s make some reggae music and it will be a better day” laat Ringo weten dat hij erg fan is van de Jamaicaanse muziek en refereert naar zijn eerdere werk met onder andere Ziggy Marley. De track blijft tot het einde een feestje om naar te luisteren, maar echte verrassingen zitten er niet in.

Het typische Ringo Starr-geluid vinden we terug op het laatste nummer: “Not Enough Love In the World”. Het is blijmoedig, er zit een harde gitaar in en het geeft je hoop. Wederom zitten er geen spectaculaire stukken in maar toch weet hij je aandacht vast te houden. Misschien zijn we door de hedendaagse muziek daarin te verwend geraakt en is back to basic ook een keer goed. Want zoals je hoort: er is hier helemaal niks mis mee!

Met “Zoom In” geeft Ringo Starr een duidelijk signaal af: hij is het vak zeker niet verleerd. Mega denderend is de EP van slechts negentien minuten niet, maar dat geeft niet. Het brengt je genoeg positieve energie om je dag vrolijk te laten verlopen. Helemaal als je je bedenkt dat de EP in stukjes, overal op de wereld, is opgenomen en ingespeeld door verschillende artiesten.

Beoordeling: 6.5/10
Releasedatum: 19 maart 2021
Label: Universal/Roccabella

Laat een reactie achter:

Spotify playlist