vrijdag 2 juni 2017
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Rock am Ring 2017 last eerste dag af wegens terreurdreiging

Het Duitse festival Rock am Ring vindt plaats op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 juni. Vandaag zou het festival afgesloten worden door de mannen van Rammstein.

Op dit moment wordt het festivalterrein ontruimd. De aanwezige bezoekers mogen niet terug naar de camping, maar moeten ook van het festivalterrein weg. Headliner Rammstein en twaalf andere bands zullen vandaag niet meer spelen. De organisatie van Rock am Ring 2017 gaat uitzoeken of het mogelijk is dat Rammstein een dag later speelt. Het is niet bekend of het festival later nog door zal gaan.

Bekijk hieronder de post van Rock am Ring. Zodra er meer informatie bekend is, lees je dat hier bij Smash Press.

Wegens een terreurdreiging heeft de politie ons geadviseerd om het festival te onderbreken.“, laat de organisatie van Rock am Ring 2017 weten. “We vragen alle festivalbezoekers om het festivalterrein te verlaten op een rustige en gecontroleerde manier, naar de uitgang en het campingterrein.

De politie is ondertussen bezig om uit te zoeken wat er aan de hand is: “We moeten de politie ondersteunen met het onderzoek. Alle bezoekers worden op de hoogte gehouden via alle Rock am Ring social media kanalen, radios en de speakers. We hopen dat het festival morgen door zal gaan. Bedankt voor de medewerking.

UPDATE: 

Het publiek zingt de tekst “You’ll never walk alone“, terwijl iedereen op de aangewezen plek staat te wachten. Bij de camping ingang vindt nu heel veel en zorgvuldige controle plaats.

VIDEO: Rock am Ring Smash Press “You’ll never walk alone

UPDATE: 

Het Nederlandse festival Pinkpop start op zaterdag 3 juni en is ook op de hoogte van de terreurdreiging. De organisatie laat weten dat de veiligheidsmaatregelen grondig doorgenomen zijn: “Wij van Pinkpop hebben ook kennis genomen van de situatie bij Rock Am Ring in Duitsland. De details die ons daarover nu bekend zijn, geven geen aanleiding ons zorgen te maken over de voortgang van Pinkpop. Wij hebben voorafgaand aan Pinkpop alle veiligheidsmaatregelen grondig doorgenomen en daar hebben wij het volste vertrouwen in. Uiteraard blijven wij alert. Over eventuele extra maatregelen kunnen wij uit veiligheidsoverwegingen geen uitspraken doen. Er is geen enkele aanleiding om ons zorgen te maken over de voortgang van Pinkpop dit weekend.

UPDATE:

Rock am Ring 2017 wordt voortgezet! “Het programma van vandaag is begonnen zoals gepland. The Broilers bleven in de Ring en spelen op het Volcano Stage.“, laat de organisatie weten. “We kijken er naar uit om jou en de bands van vandaag te zien!“. “Na een intense zoektocht en het leeghalen van het complete festivalterrein door de politie is de verdenking van potentiële terrorisme niet bevestigd is.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives