donderdag 22 april 2021
 

Geschreven door Babette Banté.

 

Alternatief op TV: Rockende jongeren bij The Voice Kids

Op vrijdagavond op de bank hangen, bak chips erbij en de televisie aan. De kans dat je blijft hangen op The Voice Kids is niet heel groot. Hoewel een zangcompetitie met kinderen niet erg alternatief lijkt, blijkt dat er nog best vaak auditie wordt gedaan met nummers van rockbands, waaronder klassiekers van Radiohead en The Rolling Stones. Check daarom zeker deze zeven audities van jonge zangers en zangeressen, die niet bang waren om een rockband te coveren.

Radiohead – ”Creep” (Mimi & Josefin, Duitsland)

Het duurde niet lang voordat de auditie van Mimi en Josefin uit Duitsland viraal ging. Binnen een week had de video al meer dan tien miljoen views op YouTube. De zusjes coverde het nummer ”Creep” van Radiohead. Met prachtige harmonieën wisten ze de coaches te veroveren. Ze deden auditie als duo, omdat ze nooit tegen elkaar zouden willen strijden in een talentenjacht. Uiteindelijk wonnen ze The Voice Kids van Duitsland 2019.

Evanescence – ”Bring Me To Life” (Liz, Nederland)

‘Gedurfd’, zo werd de keuze voor het nummer ”Bring Me To Life” van Evanescence beschreven door de coaches. Gelukkig voor Liz ging het wel goed en draaide alle coaches voor haar om. Na de battle moest ze het programma verlaten. Samen met Lucas en Rosy zong ze toen een veel minder alternatief nummer, namelijk ”You And I” van One Direction. Lucas won de battle, en later ook de finale.

The Rolling Stones – ‘‘Paint it, black” (Sam, Nederland)

Sam zong een echte klassieker. The Rolling Stones brachten ”Paint It, Black” uit in 1966, Sam zong het tijdens zijn auditie in 2019. Sam was niet de enige die auditie deed met dit nummer, kandidaten in België en in Groot-Brittannië zongen de track ook. Zo zie je maar, muziek heeft geen houdbaarheidsdatum.

Rammstein – ”Ohne Dich” (Natalie, Duitsland)

Dat er bij de Duitse versie van The Voice Kids weleens een nummer van Rammstein is gezongen, is natuurlijk geen verrassing. Natalie liet één stoel draaien. Veel mensen vonden het gaaf dat de Duitse jeugd Rammstein nog steeds omarmt. In tegenstelling tot veel andere deelnemers, mocht ze in haar battle ook nog rocken. De jongedame zong het nummer ”Hedonism” van Skunk Anansie met drie andere kandidaten. Dit was tevens haar laatste optreden in het programma.

Metallica – ”Nothing Else Matters” (Resa, België)

Over de hele wereld wordt dit nummer gezongen: ”Nothing Else Matters” van Metallica. In België werd de track gezongen door Resa, die met een goede combinatie van kop- en borststem een prachtige auditie neer wist te zetten. De jury was onder de indruk, ze draaiden allemaal hun stoel om. Resa won haar battle, maar viel helaas af bij de sing-offs.

Green Day – ”Boulevard Of Broken Dream” (Maya, Nederland)

In 2016 deed Maya auditie met ”Bouelvard Of Broken Dreams” van Green Day. Haar optreden resulteerde in drie omgedraaide stoelen en dus een plek in de battles. Toen ze haar battle verloor liet ze het er niet bij zitten. In 2017 kwam nam ze opnieuw deel aan de competitie. Dat jaar zong ze ”Speeding Cars”van Walking On Cars. Helaas won ze haar battle dat jaar ook niet. Gaan we haar terugzien in The Voice of Holland of als zangeres van de nieuwste Nederlandse rockband?

Fall Out Boy – ”Sugar We’re Going Down” (Lara, Duitsland)

Sugar, We’re Going Down” is een legendarische track in het genre emo. De Duitse Lara zong het Fall Out Boy nummer op geheel eigen wijzen. Deze zachtere versie, met een akoestische gitaar in combinatie met de lief klinkende stem van Lara, was dat zeker succesvol.

Ken jij nog toffe alternatieve audities in de mainstreammedia? Laat het ons weten via Facebook en Twitter.

Laat een reactie achter:

Spotify playlist