donderdag 26 augustus 2021
 

Geschreven door Nadine Musters.

 

Roderick van den Brink brengt single uit

De debuutsingle van one-man rockband Roderick van den Brink heet “Wake Up” en maakt deel uit van een EP voor het goede doel. Het nummer is onlangs verschenen en staat op de EP “Sleeping Giants” die op 27 augustus uit zal komen. De muzikant noemt zichzelf de eerste non-profit one-man rockband. Hij laat de gehele opbrengst van de EP ten goede komen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. De EP zal worden uitgebracht en te beluisteren zijn in de vorm van een digital experience op de website.

De nummers op de EP staan in het teken van het bestrijden van ongelijkheid. Roderick kiest er om die reden ook voor om de opbrengst van de EP te schenken aan een goed doel. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur, zorgt ervoor dat kinderen die opgroeien in gezinnen met geldzorgen ook kunnen genieten van sportieve en culturele activiteiten. Roderick geeft zelf aan dat je startpunt verschil maakt en dat hij als kind zelf alle kansen heeft gekregen die er waren en dat hij dat iedereen gunt.

De drums, gitaar en basgitaar voor de EP zijn zelf verzorgd door Roderick. Hij benaderde internationale artiesten om verschillende nummers net iets extra’s te geven. Dit resulteerde in een samenwerking met Philip Strand van Normandie die de synths en een deel van de zang verzorgde op de single “Wake Up“. Daarnaast wist hij de Canadese YouTuber Nik Nocturnal in te schakelen voor een gitaarsolo. De Grammy-genomineerde Jacob Hansen uit Zweden is de engineer die verantwoordelijk is voor de mix. Op muzikaal gebied werd Roderick geïnspireerd door bands zoals Bring Me the Horizon, Architects, Linkin Park en Beartooth. Naast het nummer “Wake Up” zijn ook de nummers “Buried Alive” en “The Mountain” aanwezig op de EP.

De video voor “Wake Up” is hieronder te zien. Wat vind jij ervan? Laat het ons weten via Facebook, Twitter en Instagram!

Laat een reactie achter:

Spotify playlist