zaterdag 19 maart 2016
 

Geschreven door Sven Rietkerk.

 

Simple Plan in TivoliVredenburg

De heren van Simple Plan zijn een tijdloos fenomeen. In TivoliVredenburg, Utrecht, laten de heren zien waarom dat zo is. Ze worden bijgestaan door zowel Ghost Town als The Bottom Line.

The Bottom Line mag de avond openen. Ronda is nog niet helemaal volgelopen, maar dat maakt deze band niets uit. De heren zijn hier maar voor één ding: een feest bouwen. Het verplichte meezingen en nazingen worden afgewisseld met springen en zwaaien. Het is heerlijk om te merken dat The Bottom Line zichzelf op het podium niet bloedserieus neemt.

Na de feestelijke opener is het even wennen bij Ghost Town. Een band die bestaat uit drie mannen: een drummer, zanger en gitarist. Voor het publiek is deze combinatie duidelijk minder goed te behappen dan The Bottom Line. Een combinatie van punkrock, dubstep en metal is wellicht niet helemaal op zijn plek hier. Wel moet gezegd worden dat de experimentele band strak speelt en de zaal prima opwarmt voor het hoofdgerecht.

Simple Plan wordt onder luid gejuich verwelkomd. De band opent met “Opinion Overload” en volgt dat snel op met “Jet Lag”. Een prima begin van een prima avond. Simple Plan speelt al vijftien jaar en dat hoor je terug. De stem van Pierre Bouvier klinkt loepzuiver en weerspiegeld de ervaring die de band heeft.

Naast bekende nummers als “Welcome to My Life” en “Summer Paradise”, spelen de mannen ook nummers van het laatste album. Zo kan het publiek genieten van “Boom!” en “Nostalgic”. Zowel de oude als de nieuwe nummers worden door luid gejuich ontvangen en zelden hoor je het publiek zo hard meezingen.

Dat de performance staat als een huis, is snel duidelijk. De band maakt het wat interessanter door ontzettend goed om te gaan met het publiek. Een grapje hier, een knipoog daar. Het kan allemaal. Hoogtepunt hierin is Pierre die een nummer tussen het publiek zingt. Daarbij vergeet Simple Plan zijn voorprogramma niet en zien we alle bandleden op het podium verschijnen tijdens een medley van “Uptown Funk” en “Can’t Feel My Face”.

De fans van Simple Plan kunnen komende weken bijkomen van een heerlijk optreden. De band klonk fantastisch, de interactie was bewonderenswaardig en het publiek zelf was geweldig. Voor zowel nieuwe fans als oude veteranen was dit een avond die niet snel zal worden vergeten.

All photos are owned by Smash Press and are protected by copyright. Feel free to share these photos wherever, but credit the photographer and link back to www.smashpress.nl. Photos are not allowed to use for commercial purposes without permission. For additional information you can mail to info@smashpress.nl.

Alle foto’s zijn in het bezit van Smash Press en zijn auteursrechtelijk beschermd. Deel de foto’s vooral waar je maar wilt, zolang je er naamsvermelding bij hebt staan van de desbetreffende fotograaf, met een link naar www.smashpress.nl. Foto’s mogen niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden zonder toestemming. Meer info via info@smashpress.nl.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist