Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

The Ghost Inside geeft albumdetails, brengt nummer uit

The Ghost Inside raakte in 2015 betrokken bij een heftig ongeluk waarbij twee overledenen vielen. Een lange periode van herstel volgden voor de leden van de band. Hoewel er eerder al geteaset werd naar nieuw materiaal is het nu daadwerkelijk tijd.

The Ghost Inside heeft laten weten dat het nieuwe self-titled album op 5 juni 2020 wordt uitgebracht via Epitaph. De eerste single is ook direct een feit: “Aftermath“. Je kunt het album nu alvast pre-orderen.

Over het nummer zegt Bassist Jim Riley het volgende: “We gingen het schrijfproces waarbij we er zeker van waren dat elk nummer en elke tekst beïnvloed zou worden met wat we hebben meegemaakt, maar we hebben geprobeerd het herkenbaar voor iedereen te maken. Bij ‘Aftermath’ maakten we het persoonlijker – dit zijn wij die ONS verhaal vertellen. Dus toen het tijd was om ons eerste single te kiezen, voelde het goed voor ‘Aftermath’. […] We laten het allemaal los in dit nummer, zodat het niet meer opgekropt zit bij ons en we kunnen genezen en verder kunnen.

Tracklist “The Ghost Inside“:
01. “1333
02. “Still Alive
03. “The Outcast
04. “Pressure Point
05. “Overexposure
06. “Make Or Break
07. “Unseen
08. “One Choice
09. “Phoenix Rise
10. “Begin Again
11. “Aftermath

Hieronder kun je luisteren naar “Aftermath” van The Ghost Inside. Wat vind jij van de come-back single van de mannen? Laat het ons weten via Facebook en Twitter.