zaterdag 3 juni 2017
 

Geschreven door Kim Hageman.

 

The Powerfest 2017 in Melkweg

Het is donderdag 1 juni, een snikhete dag aan het begin van een nieuwe maand. Je zou denken dat als er mensen in Amsterdam zijn, ze te vinden zijn in het Vondelpark in de schaduw of bakkend in de zon. Niets is minder waar: er staat namelijk om 18:00 uur een gigantische rij bij Melkweg. Daar speelt zich namelijk The Powerfest af, een programma met zes bands: ROAM, ISSUES, Crown the Empire, Pierce the Veil, State Champs en Sleeping With Sirens.

De band die de vroege avond mag aftrappen is ROAM. De fans stromen stukje bij beetje binnen, maar worden vooral naar The Max getrokken. ROAM begint echter in de Oude Zaal en heeft hierdoor een nog wat lege zaal wanneer de eerste noten klinken. Dit breekt echter niets af aan de energie van de band: hij speelt alsof de zaal tot het plafond gevuld is. Het kleine publiek dat er staat springt en zingt mee vanaf de eerste seconden.

De tweede band van de avond is ISSUES. De band opent The Max tijdens The Powerfest. Inmiddels is de zaal en het balkon redelijk gevuld en is het algehele publiek klaar voor de heren. De mannen komen op en beginnen vrijwel direct met spelen. ISSUES brengt de sfeer er gelijk goed in: hij betrekt het publiek en de band bevalt ook duidelijk goed bij het publiek. De moshpits worden ingezet op commando van clean vocalist Tyler Carter. De zang van beide zangers klonk prima.

Nadat ISSUES zijn optreden had afgesloten is het tijd voor Crown the Empire om het podium in de Oude Zaal te betreden. Er hangt een andere sfeer: moshpits worden uit zichzelf gestart en de muziek klinkt harder en zwaarder, met een hard afgestelde bass. Het publiek lijkt hier goed op te reageren: de zaal staat namelijk tot achterin vol. En daar mag Crown the Empire bijna een uur op passen, met een trots gevoel. De vreemde bewegingen van vocalist Leo passen perfect bij de muziek. Het is duidelijk dat de frontman vandaag de hele band draagt.

De vierde band van de avond is Pierce the Veil. De zaal is helemaal volgestampt wanneer de mannen het podium betreden, wat natuurlijk niet gek is. De Mexicaanse heren verkopen de zaal ook uit als zij als headliner in Melkweg spelen. Dus dan moet je je ook bewijzen. Met het eerste nummer, “Texas Is Forever“, wordt meteen duidelijk dat het een strakke set wordt. De band speelt met veel plezier, heeft weer een overdosis humor en weet het publiek te laten genieten. En afsluiten met “King For a Day“, samen met Sleeping With Sirens‘ Kellin Quinn, is natuurlijk een droom voor de meeste bezoekers.

De laatste band die deze avond in de Oude Zaal speelt is State Champs. Direct is het duidelijk dat de mensen die bij State Champs staan écht voor deze band komen: de zaal is erg leeg wanneer de mannen beginnen met spelen. Veel mensen staan te wachten in The Max op Sleeping With Sirens. Dit remt de band echter niet af in zijn kracht op het podium. De energie van State Champs wordt direct overgenomen door het publiek. Zanger Derek DiScanio klinkt zeer goed, vertrouwt en heeft een heerlijk vunzig rauw randje op zijn vocalen. Het is duidelijk dat al deze bandleden enorm getalenteerd zijn en zat zelfvertrouwen hebben om zonder problemen op een waardige manier de Oude Zaal af te sluiten voor vandaag tijdens The Powerfest.

De afsluiter van de 2017 editie is Sleeping With Sirens. Al het publiek van The Powerfest trekt naar de Max, welke al erg vol is. Zanger Kellin Quinn start de show met clean vocals achter de schermen. De band start vervolgens met de track “If You Can’t Hang“. De band krijgt direct het hele publiek mee met tracks als “If You Can’t Hang“, “Congratulations” en “Better Off Dead“. De setlist van het optreden is niet veel anders dan de vorige keer dat de band in Melkweg was. Wat ook niet vernieuwend aan deze show was, is dat de band nu ook steengoed is. De zang van Quinn klinkt erg sterk en de band is speelt al zo lang samen dat hij enorm goed op elkaar is afgesteld

Al met al leek iedereen, jong en oud, van The Powerfest in Melkweg te hebben genoten. Zoals de bands gedurende de avond ook al aangaven is The Powerfest zeker weer voor herhaling vatbaar. Op naar 2018!

All photos are owned by Smash Press and are protected by copyright. Feel free to share these photos wherever, but credit the photographer and link back to www.smashpress.nl. Photos are not allowed to use for commercial purposes without permission. For additional information you can mail to info@smashpress.nl.

Alle foto’s zijn in het bezit van Smash Press en zijn auteursrechtelijk beschermd. Deel de foto’s vooral waar je maar wilt, zolang je er naamsvermelding bij hebt staan van de desbetreffende fotograaf, met een link naar www.smashpress.nl. Foto’s mogen niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden zonder toestemming. Meer info via info@smashpress.nl.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives