woensdag 11 oktober 2017
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Tommaso Riccardi verlaat Fleshgod Apocalypse

Begin dit jaar stond Fleshgod Apocalypse maar liefst twee keer in Nederland op het podium. Het was de laatste tijd wat stiller rondom de mannen, maar nu is duidelijk geworden wat de oorzaak hiervan was.

Fleshgod Apocalypse heeft in een statement laten weten dat frontman Tommasa Riccardi de band heeft verlaten. “Een paar maanden geleden heeft onze zanger Tommaso de band om persoonlijke redenen verlaten. Het deed pijn om uit elkaar te gaan, maar iedereen dacht dat dit de beste optie was. Daarom gingen we rond de tafel zitten om te kijken naar de mogelijke scenario’s voor een band die plots zijn frontman verliest.“, meldt Fleshgod Apocalypse in het statement.

MEER: Je krijgt het gevoel alsof er vijf drummers op het podium zitten, maar drummer Francesco Paoli slaat en schopt alle geluiden zelf uit zijn drumstel.

Gelukkig hebben de mannen een passende oplossing gevonden: “Aangezien de boodschap van Fleshgod Apocalypse verder gaat dan de muziek zelf, konden we niet iemand die er niet vanaf het begin bij was het lot laten bepalen. De enige manier om verder te gaan, is door terug te gaan naar onze roots: we hebben besloten dat Francesco Paoli, onze drummer, songwriter, oprichter en eerste frontman van de band, de meest logische oplossing was.” De plek achter de drumkit wordt nu ingenomen door de Italiaanse metaldrummer David Folchitto, bekend van Stormlord en Prophilax.

Hieronder kun je luisteren naar “Cold As Perfection“. Wat vind jij van deze wisseling in bandformatie? Laat het ons weten via Facebook en Twitter.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist