donderdag 9 mei 2019
 

Geschreven door Sanne Paaij.

 

Trash Boat covert Linkin Park

In november van vorig jaar bracht Hopeless Records een compilatiealbum uit met de titel: “Songs That Saved My Life“. Onder andere Neck Deep, Stand Atlantic en Against Me! hebben op deze plaat nummers gecoverd die belangrijk voor hen waren.

Het lijkt erop dat Hopeless Records dit jaar weer een compilatiealbum in petto heeft. Trash Boat heeft namelijk de track “Given Up” van Linkin Park opgenomen voor dit concept. Frontman Tobi Duncan legt uit waarom er voor dit nummer gekozen is: “Ik weet nog dat ik een radiointerview met Chester Bennington hoorde in februari 2017, slechts vijf maanden voor zijn dood. Hij sprak zo duidelijk en open over zijn lijden en achteraf was dat duidelijk een schreeuw om hulp. Mei is ‘mental health awareness’ maand en met deze cover is er een herinnering om een stem te zijn die balans aanbrengt in de negatieve gedachten in iemand zijn hoofd. Neem de eerste stap, stel de moeilijke vragen en houd het gesprek aan, ook al voelt het hopeloos. Jij KUNT een verschil maken.

MEER: Afscheid van een legendarisch icoon: rust zacht Chester Bennington

Beluister Trash Boat‘s versie van “Given Up” hieronder. Laat ons weten wat je van de track vindt via Facebook en Twitter.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives