donderdag 6 november 2014
 

Geschreven door Irene Theunissen.

 

VIP tickets: een nieuwe manier van fans bestelen

De laatste paar jaren komt het steeds meer op in de scene en erbuiten: VIP tickets. Voor een flink bedrag bovenop de normale prijs van het kaartje kun je de band voor de show ontmoeten, een knuffel geven en vaak ook nog een foto maken. Voor fans is dit natuurlijk een geweldige mogelijkheid eindelijk hun helden te ontmoeten.

Probleem is alleen, volgens Enter Shikari frontman Rou Reynolds, dat dit helemaal niet zou moeten mogen. Hij vindt dat de bands hiermee hun fans bestelen en dat het eigenlijk zegt dat de artiesten beter zijn dan de fans. Betalen voor de eer om iemand te ontmoeten vindt hij niet kunnen en Enter Shikari zal zoiets dus ook niet gaan doen.

Hierna hebben leden van ISSUES en Breathe Carolina ook een steentje bijgedragen aan deze discussie. Zij vinden de mening van Reynolds nergens op slaan en vinden meet & greets juist een goede manier om fans te ontmoeten. Attila‘s Fronzilla deed een duit in het zakje met zijn Tweet: “Dat is makkelijk te zeggen als je iemand bent die niemand wil ontmoeten.” Maar wie heeft er nu gelijk?

Zoals gewoonlijk is er niemand die echt gelijk heeft. VIP tickets lijken gewoon een goed voorbeeld te zijn van vraag en aanbod en zolang er mensen zijn die gegarandeerd hun favoriete band willen ontmoeten, zullen dit soort dingen verkocht blijven worden. Daarentegen kan het ook gewoon als stelen gezien worden, aangezien de hardcore fans alle prijzen wel willen betalen om de bandleden in het echt te ontmoeten en begroeten.

Of het nou stelen is of vraag en aanbod, feit is dat iedereen tegenwoordig een VIP ticket kan scoren. De ervaring zal waarschijnlijk wel iets toevoegen aan de show, tenzij de artiest waar je heengaat een klootzak is. De echte vraag waar het om gaat is of het zoveel extra geld waard is en of bands dit gedrag wel moeten aanmoedigen.

Laat een reactie achter:

Spotify playlist