woensdag 29 augustus 2018
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

YouTube komt met eigen muziekdienst

De clips van je favoriete bands en artiesten kijk je waarschijnlijk via YouTube. Nu komt deze videostreamingdienst met een nieuw platform: YouTube Music. Met deze dienst gaat YouTube, dat onderdeel is van Google, de strijd aan met Spotify en Apple Music.

Op het eerste gezicht lijkt YouTube Music erg op zijn concurrent Spotify. De dienst heeft namelijk net als Spotify een betaalde (advertentie vrije) en een onbetaalde versie. Je kunt bij YouTube Music zelf afspeellijsten creëren, die van andere gebruikers beluisteren of gemaakte lijsten beluisteren. Daarnaast maakt YouTube Music automatisch een lijst van muziekvideo’s die je eerder op het platform hebt geliked in de afspeellijst ‘leuke nummers’. Bij het nieuwe muziekplatform is het ook mogelijk te zoeken op een deel van de tekst van de track. Je hoeft dus niet perse de artiest of titel te kennen. De app maakt het mogelijk verschillende live nummers af te spelen die op YouTube te vinden zijn.

MEER: Nieuwe muziek ontdekken? Check onze ‘Maak kennis met…’ serie. 

Artiesten zouden er ook financieel op vooruitgaan. Waar een artiest op Spotify $20,00 zou verdienen, verdiende hij nu op YouTube slechts $1,00. Dit zal met de komst van YouTube Music ook veranderen. Een woordvoerder heeft laten weten dat Google Play Music in de toekomst volledig zal verdwijnen.

Neem hier een kijkje op YouTube Music of download de app voor Android of iOS. Hieronder kun je luisteren naar “Shadowboxer” van Good Charlotte en “My Blood” van twenty one pilots, die ook terug te vinden zijn op YouTube Music. Ga jij YouTube Music uitproberen of hou jij het liever bij Spotify? Laat het ons weten via Facebook en Twitter.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp:

Laat een reactie achter:


Spotify playlist