zondag 10 juli 2016
 

Geschreven door Stephanie van Gerven.

 

Zeven alternatieve girlgroup covers

Eerder maakten we al een lijstje met een aantal boyband covers. Naast boybands zijn er elke paar jaar ook een aantal girlgroups die mateloos populair zijn. Tijd om ook een overzichtje te maken met een aantal toffe girlgroup covers. Want ook die nummers worden graag gecoverd door verschillende artiesten. Hieronder een overzicht met zeven alternatieve girlgroup covers!

1 – Zebrahead, “Wannabe
De heren van Zebrahead namen één van de populairste tracks van de Spice Girls onder handen, namelijk “Wannabe”. Er werden zelfs een aantal speciale aanpassingen in de tekst gedaan, zoals “I really want is a Zebrahead jam.

2 – Matt Nepo & Eric Taft, “Say My Name
Origineel is de track “Say My Name” van Destiny’s Child, de girlgroup waar Beyoncé ooit haar carrière mee begon. De mannen Matt en Eric namen de tijd om het nummer in een poppunk jasje te stoppen.

3 – Arctic Monkeys, “Love Machine
Origineel is de track “Love Machine” afkomstig van de Britse girlgroup Girls Aloud. Deze groep was het resultaat van het televisieprogramma Popstars the Rivals in Groot-Brittannië. De indierockers van Arctic Monkeys gaven echter hun eigen draai aan het nummer.

4 – Jonathan Young, “Worth It
In Nederland was de track “Worth It” van de Amerikaanse girlgroup Fifth Harmony razend populair. Jonathan Young gaf de track een andere sound en gooit hier en daar ook een flinke scream in het nummer.

5 – Arthemis, “Survivor
Destiny’s Child lijkt een favoriet te zijn als het gaat om covers. De band Arthemis coverde namelijk de track “Survivor” van de girlgroup. De band doopte het nummer om in een stevige rock track!

6 – Mayday Parade, “When I Grow Up
In 2008 had de girlgroup Pussycat Dolls een grote hit met het nummer “When I Grow Up”. Voor het album “Punk Goes Pop” van Fearless Records stopte Mayday Parade deze track in een ander jasje.

7 – The Popzillas, “You Keep Me Hanging On
The Supremes is een girlgroup die eind jaren ’50 begon. Eén van de bekendste nummers van deze groep is “You Keep Me Hanging On”. Reden genoeg voor The Popzillas om het nummer te coveren. De cover begint rustig maar bij 40 seconden wordt het tempo flink opgehoogd.

Wat is jouw favoriet of ken jij nog andere toffe girlgroup covers? Deel ze met ons via Facebook en Twitter!

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives