vrijdag 18 december 2020
 

Geschreven door Babette Banté.

 

Kerst eens anders: zeven alternatieve kerstalbums

De grootste kersthits als ”All I Want For Christmas” en ”Jingle Bell Rock” kennen we natuurlijk allemaal. Naast deze hits is er nog veel meer kerstmuziek te vinden. Voor de mensen die deze feestdagen eens wat anders willen luisteren, hebben wij zeven alternatieve kerstalbums op een rijtje gezet.

I DONT KNOW HOW BUT THEY FOUND ME – ”Christmas Drag

I DONT KNOW HOW BUT THEY FOUND ME‘s Dallon Weekes bracht in 2006 met zijn vorige project, The Brobecks, het nummer ”Christmas Drag” uit. Ruim dertien jaar later werd deze single onderdeel van I DONT KNOW HOW BUT THEY FOUND ME‘s kerst EP. Op deze EP zijn nog twee andere kersttracks te vinden.

Hawk Nelson – ”Christmas

Dat de band Hawk Nelson van kerst houdt is niet te missen. Met twee kerst EPs, ”Gloria” en ”Christmas”, moet het haast wel zo zijn dat de mannen van Hawk Nelson elk jaar genieten van de feestdagen. Dit doen ze wel met wat meer gitaargeweld dan je zou verwachten.

Weezer – ”Christmas with Weezer

De EP ”Christmas With Weezer” werd twaalf jaar geleden uitgebracht in combinatie met een game. Jammer genoeg is de game sinds 2014 niet meer te downloaden. Gelukkig kan je nog wel genieten van de kerstnummers: deze staan namelijk op Spotify.

Bad Religion – ”Christmas Songs

De Amerikaanse punkrockband Bad Religion nam acht kerstcovers op voor zijn EP ”Christmas Songs”. De band had al vele kerstcovers gespeeld tijdens KROQ Almost Acoustic Christmas shows, maar een eigen kerst EP kwam pas uit in 2013. Vorig jaar bracht de band een tweede kerst EP uit, dit keer live gespeeld en opgenomen.

Punk Goes Christmas

Punk Goes… is een serie waarin punkbands covers maken van nummers uit een ander genre. Zo zijn er Punk Goes Classic Rock albums en Punk Goes Pop albums. Er is ook een kerstversie. Op ”Punk Goes Christmas” zijn kerstcovers van ondere andere New Found Glory, All Time Low en Crown The Empire te vinden.

August Burns Red – ”August Burns Red Presents: Sleddin’ Hill, A Holiday Album

August Burns Red Presents: Sleddin’ Hill, A Holiday Album” is een instrumentaal kerstalbum. Met snelle drums en gitaarriffs steekt August Burns Red de bekende kerstnummers in een nieuw jasje. Mocht je de vocals nou erg missen, dan kan je altijd nog zelf meezingen.

Relient K – ”Let It Snow Baby… Let It Reindeer

Relient K voegde zeven nieuwe nummers samen met tien tracks van zijn vorige kerstalbum, ”Deck the Halls, Bruise Your Hands”, om ”Let It Snow Baby… Let It Reindeer” te maken. Van alle alternatieve kerstalbums in dit rijtje is deze waarschijnlijk het rustigst. Met wat viool- en pianogeluiden lijkt dit meer op een traditioneel kerstalbum. Maar vergis je niet, er zijn ook stevige rocknummers bij, zoals ”12 Days of Christmas” en ”I’m Getting Nuttin’ for Christmas”.

Opzoek naar meer kerstmuziek? Check onze features met alternatieve kerstcovers en de beste anti-kersttracks ook eens!

Wij van Smash Press wensen iedereen hele fijne feestdagen toe!

Laat een reactie achter:

Spotify playlist