zondag 21 november 2021
 

Geschreven door Babette Banté.

 

Zeven alternatieve YouTube en TikTok creators

Uren scrollen op TikTok of eindeloos doorklikken op YouTube, we zijn er allemaal schuldig aan. Er is inmiddels een eindeloze stroom aan content op de social media platformen te vinden. Ook alternatieve creatievelingen publiceren volop op deze socials. Van metalgitaristen tot alternatieve producers en punkers die sketches maken, hier zijn zeven alternatieve creators die zeker het volgen waard zijn.

Misstiq

YouTuber, producer en pianist Misstiq maakt bijzondere versies van bestaande tracks. Zo maakt ze bijvoorbeeld rustgevende versies van bekende alternatieve nummers, maar ook juist wat ruigere versies. Met elementen van koormuziek, fluit en strijkers maakt ze een bijzondere versie van ”War Music” van Impending Doom en met een syntesizer creëert ze een relaxte versie van Bullet For My Valentines All These Things I Hate”. Naast produceren doet Misstiq ook veel aan piano spelen. Voor het tienjarig bestaan van het album ‘‘Horizons” van Parkway Drive maakt ze bijvoorbeeld een toffe pianomedley. Misstiq is duidelijk een vrouw die van alle markten thuis is. Als je opzoek bent naar bekende nummers vanuit een nieuw perspectief, is haar kanaal zeker aan te raden.

Baenacarcosa

TikTok duo Andrew Beana en Johnny Ciardullo, beter bekent als Baenacarcosa, maken video’s over metalgitaarriffjes, screams en natuurlijk over de muziek van hun eigen band: Carcosa. Op hun TikTok-account hoor je de mannen Disney lyrics en fastfood slogans screamen in metalstijl, maar je kan ook zien hoe ze nieuwe gitaren uitproberen en wat voor tracks hun band recent heeft uitgebracht. Voor een goede combinatie van humor en vette gitaarpartijen moet je bij Beana en Ciardullo zijn.

@baenacarcosa Metal Disney Quotes with @johnnygotgram #metaltok #metaltiktok #deathcore #disney ♬ original sound – Andrew Baena

Jhofffilms

Op het YouTube-kanaal Jhofffilms zijn vele grappige films te vinden over punk, metal en de alternatieve scene. Zo maakte Chris Soutsos, de eigenaar van het kanaal, een video over het leven van de ”merchguy” en er is een tutorial over hoe je een goede poppunk vocalist kan worden. Hint: je moet kunnen skateboarden. Voor hun serie ”Thrash or Trash” reviewen ze Trash metal om te kijken of het niet toch perongeluk echt rommel is. Al met al zijn er op het kanaal heel wat hilarische video’s te vinden over allerlei onderwerpen binnen de alternatieve scene.

M0shtok

Op het TikTok-account M0shtok maken zeven fans van alternatieve muziek filmpjes over typische scene dingen. Vaak zijn ze erg herkenbaar. Zo is er een video waar iemand probeert om ‘moshpit moves’ te oefenen in zijn woonkamer en een video over headbangen in de auto. De zeven vrienden hebben goede humor en zullen je scroll door TikTok zeker beter maken.

@m0shtok Whoops 😬 #fyp #m0shtok #music #tattoo #beard #mosh #moshpit #metal #metalcore #emo #scene #poppunk #itwasntaphase #elderemo ♬ oh no our table – mama chef

The Dooo guitar covers

The Dooo is bekend op YouTube, waar hij video’s post van mensen die hij in de maling neemt op het social media netwerk Omegle. Op Omegle kunnen onbekenden met elkaar videobellen. Mocht je ooit een onzekere gitarist met een Hello Kity gitaar tegenkomen op het netwerk, dan bel je waarschijnlijk met The Dooo. Na een paar nootjes die niet echt ergens naar klinken, zou je een spectaculaire gitaarsolo kunnen krijgen. De reacties van vreemden, die denken dat ze met een beginnende gitarist bellen, zijn vaak ronduit hilarisch.

Blu DeTiger

Bassiste Blu DeTiger ging viral op TikTok met haar bascovers van onder andere Daft Punk, Michael Jackson en Prince. Inmiddels heeft ze meer dan een miljoen volgers op het social media kanaal. De bassiste uit New York viel ook op bij gitaarmakers Fender, die haar nu sponsoren en voorzien van de tofste bassgitaren. Voorzien van publiek en materiaal ging DeTiger aan de slag met het maken van haar eigen muziek. EP ”How Did We Get Here?” verscheen eerder dit jaar en is sindsdien miljoenen keren gestreamd.

@bludetiger #tranparentsoul @willow ♬ t r a n s p a r e n t s o u l – WILLOW

Nik Noctural

Hetgeen wat onmogelijk lijkt, toch doen. Dat is waar Nik Noctural om bekend staat. Zo leerde hij in achttien uur het hele nummer ”Through to Fire and Flames” van DragonForce te spelen, wat wordt gezien van als één van de moeilijkste nummers om te spelen op gitaar. Ook heeft hij covers gemaakt van onder andere Bring Me the Horizon en Slipknot tracks. Zelf meespelen? Dat kan. Noctural heeft de tabs meelopen onder in beeld. Toch draait niet alles op zijn kanaal om gitaarspelen. Hij maakt ook video’s waarin hij reageert op metal TikToks of op nieuwe muziek van metalbands als Bullet for my Valentine en Ice Nine Kills. Als je van metal houdt, is het zeker de moeite waard om een kijkje op zijn kanaal te nemen.

We hebben je weer genoeg materiaal gegeven om te kijken. Tenzij je een lange aandachtspan hebt. Check dan eens deze muziekdocumentaires.

Wat zijn jouw favoriete alternatieve YouTubers en TikTokkers? Laat het ons weten via Facebook, Twitter en Instagram!

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives