donderdag 29 april 2021
 

Geschreven door Maurits Neelis.

 

Zeven bands die in een vreemde taal zingen #2

Een tijdje terug schreven we over zeven bands die in een vreemde taal zingen. Via Twitter en Facebook lieten jullie ons weten over de bands die ook een plekje in de lijst hadden verdiend. Zo gezegd, zo gedaan: dit zijn enkele bands die jullie misten in onze eerdere feature!

The HU (Mongolië)

De Mongoolse band The HU is nog maar een paar jaar oud, maar hij is al razend populair. Zijn muziek valt flink op: het is een unieke mix van Mongoolse folk en heavy metal. Daarnaast gebruikt de band traditioneel Mongoolse instrumenten, zoals de morin khuur (paardenviool) en de tovshuur.

Dir En Grey (Japan)

Een van de meest geliefde namen in metal is Dir En Grey. De band gaat al meer dan twintig jaar mee en heeft al tien albums uitgebracht. Hij heeft er expres voor gekozen om de songteksten in het Japans te houden. Volgens de gitarist, Kaoru, is de taal deel van het kunstwerk.

Bloodywood (India)

De mannen van Bloodywood begonnen met het coveren van popnummers, maar besloten later ook hun eigen materiaal te schrijven. Daarbij lieten ze zich ook inspireren door Indiase folk. Dat heeft goed voor de band uitgepakt. Hoewel hij nog geen origineel album heeft uitgebracht, heeft hij er al wel een succesvolle Europese tour op zitten.

Mägo de Oz (Spanje)

De folkmetalband Mägo de Oz is een bekende naam in de metalwereld. Al ruim dertig jaar is de band actief en hij heeft in die tijd een succesvolle carrière weten op te bouwen. Ook zijn discografie is indrukwekkend: Mägo de Oz heeft al veertien albums uitgebracht en komt in september met zijn vijftende werk, “Bandera negra”.

Heidevolk (Nederland)

Er zijn ook bands van Nederlandse bodem die niet in het Engels zingen. Heidevolk is er zo een: hij zingt voornamelijk in het Nederlands. De teksten gaan vooral over Germaanse mythologie. Zo vertelt de band oude verhalen onder het genot van heerlijke folkmetal riffs.

Kvelertak (Noorwegen)

Een Scandinavische band mag natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. De Noorse band Kvelertak speelt een mix van rock-’n-roll en punkrock. Door zijn aanstekelijke muziek is het helemaal geen barrière meer dat alle teksten in het Noors zijn. 

Rammstein (Duitsland)

Haast iedereen kent het nummer “Du Hast” van Rammstein wel. De band is zo wereldberoemd dat hij nauwelijks nog een introductie nodig heeft. Met zijn duistere muziek en bombastische optredens heeft hij al menig hart weten te veroveren.

Ontbreken er nog bands op deze lijst? Laat het ons weten via Facebook, Twitter en Instagram.

Laat een reactie achter:

Spotify playlist