zondag 27 september 2020
 

Geschreven door Maurits Neelis.

 

Zeven bands die in een vreemde taal zingen

Engels is een wereldtaal, zeker in de alternatieve muziekwereld. Het maakt niet uit van welk land hij afkomstig is, haast elke band zingt in het Engels. Toch zijn er ook bands die in andere talen zingen. Wij hebben er enkelen voor jou verzameld!

Lupe de Lupe (Brazilië)

Lupe de Lupe is een opkomende experimentele punkband uit Brazilië, vooral bekend om zijn politieke teksten. Met zijn muziek probeert de band zich op zijn manier te verzetten tegen racisme, politieke moorden en het regime van Bolsonaro, de president van Brazilië. Om zijn boodschap goed over te brengen, zingt hij in het Portugees, de taal van Brazilië.

Praetorian (Frankrijk)

Sommige mensen zeggen dat Frans een romantische taal is. De mannen in Praetorian lijken het echter hun persoonlijke missie te maken om dat idee de wereld uit te helpen. Met hun agressieve geluid en bijpassende teksten veranderen ze het hele karakter van de taal. Romantisch? Als je een enorme moshpit romantisch vindt, ja…

Shepherds Reign (Nieuw-Zeeland)

Shepherds Reign is een Polynesische metalband uit Nieuw-Zeeland. Zijn eerste album was nog volledig in het Engels, maar met de single “Le Manu” stapte hij over naar het Samoaans, één van de talen die in Polynesië gesproken wordt. Nu is het wachten op een nieuw album.

Voice of Baceprot (Indonesië)

De dames in Voice of Baceprot hebben in hun thuisland Indonesië veel ophef veroorzaakt. Veel conservatieve moslims daar geloven dat metal de muziek van de duivel is en dat de band hem aanbidt. Voice of Baceprot ontkent dat echter: de leden houden vast aan hun liefde voor Allah én metal. De band zingt een mix van Engels en Soendanees, de etnische taal van de bandleden.

Bagdadski Vor (Rusland)

De Russische Bagdadski Vor is nog niet zo bekend, maar met zijn debuutalbum Колхида verovert hij al snel nieuwe fans. De mix van post-hardcore, shoegaze, emo en meer valt blijkbaar goed in de smaak – bij luisteraars over de hele wereld.

Sokoninaru (Japan)

Soms kom je een band tegen waarvan alle leden haast onmogelijk getalenteerd zijn. De Japanse Sokoninaru is zo’n band. Geïnspireerd door mathcore maakt hij technische, complexe en chaotische tracks. Hoewel de band in Japan niet erg bekend is, heeft hij al wel twee keer in Europa getoerd, waarbij Nederland niet werd overgeslagen.

Tokio Hotel (Duitsland)

In tegenstelling tot andere talen heeft Duits een aanzienlijke aanwezigheid in de alternatieve muziekscene. Tokio Hotel heeft in de 00’s aardig wat fans weten te vergaren nadat hij een Engelstalig album uitgaf. Toch bleef de band ook in het Duits zingen. Er staat zelfs nog een nieuwe Duitstalige single op de planning voor later dit jaar.

Benieuwd naar nog meer bands zoals deze? Check dan de tweede editie van deze feature, waar je nóg eens zeven bands die in een vreemde taal zingen kunt vinden!

Wat is jouw favoriete band die in een vreemde taal zingt? Laat het ons weten via Facebook en Twitter.

Laat een reactie achter:

Spotify playlist