woensdag 15 februari 2017
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Zeven opvallende Pinkpop aankondigingen

Vandaag kwam Pinkpop met de bevestiging van Justin Bieber. Dit is mogelijk nu al de meest besproken bevestiging voor Pinkpop 2017! Opmerkingen als “R.I.P. Pinkpop 1970 – 2017” en “(…) grote belediging tegenover System of a Down“, lees je op onze Facebookpagina. Maar ook reacties als “wij moeten naar Pinkpop” en “Omggggggg jaaaaaaaaa” passeren de revue. Dit is natuurlijk niet de eerste opvallende act in het bestaan van Pinkpop.

Pinkpop is Nederlands oudste en bekendste popfestival. In 1970 werd het festival opgericht en werd het gehouden op Pinkstermaandag 18 mei. Nu vindt het festival plaats in Landgraaf, toen nog in Geleen. Pinkpop is eigenlijk kort voor Pop met Pinksteren, laat het festival weten. Pinkpop vindt altijd plaats in het Pinksterweekend, uitgezonderd 2008, 2010, 2013 en 2015.

Pharrell Williams – zondag 2015

Foo Fighters zou op de zondag van 2015 afsluiten. Frontman Dave Grohl besloot om kort daarvoor zijn been te breken door van het podium af te vallen bij een ander optreden. Hierdoor werd de set op Pinkpop 2015 geannuleerd. In een korte periode moest een vervanger voor deze rock iconen gevonden worden: popster Pharrell Williams. Hij zou oorspronkelijk eerder die avond spelen, maar kreeg nu de headlinerspot van de dag. Veel besproken omdat een popster de rock liefhebbers moest vermaken.

Robbie Williams – zaterdag 2015

We blijven even hangen in 2015 en in de Williams-sferen. Door de programmering van de afgelopen jaren, heeft Pinkpop stiekem als popfestival een flinke stap gezet in de sectie metalfestivals. Daarom werd door een groot deel van het publiek ook verbaasd gereageerd op de komst van popicoon Robbie Williams. In 1999, toen het festival nog veel meer pop bevatte, trad Robbie Williams hier voor het eerst op. Het aanwezige publiek genoot volop van het optreden in 2015!

Katy Perry – maandag 2009

De popzangeres stond in 2009 in de tent van Pinkpop. Kortom: ze trok toentertijd nog niet zulke volle zalen (of tenten) zoals ze nu doet. Katy Perry stond in de tent met onder andere The All-American Rejects en Hollywood Undead. Ondanks dat Katy Perry ook op Vans Warped Tour gestaan heeft, is het vrij duidelijk dat zij hoe dan ook een vreemde eend in de bijt is, als we naar het alternatieve circuit kijken.

Stromae – maandag 2014

De Belgische Stromae kun je zien als een zanger, acteur en songwriter. Hij heeft van zichzelf al zeker iets aparts, wat dus zeker goed past op een festival als Pinkpop. Dat was dan ook zeker niet het punt. Enkel de programmering werd door veel mensen met een schuin oog aangekeken. De elektronische artiest stond namelijk op dezelfde dag als GhostMetallicaAvenged Sevenfold en Rob Zombie. Maar ook over Stromae werd aan het eind van zijn set alleen maar liefde gesproken.

Bløf – maandag 2006

Het Zeeuwse Bløf stond in 2006 op de mainstage. Duidelijk mag zijn dat de Nederlandse band ongekend populair is in eigen land. Maar een Nederlandse act op zo een groot podium zetten, terwijl het afgesloten wordt door Red Hot Chili Peppers, werd door veel fans toch een beetje als gek ervaren. Daarnaast stonden er op ditzelfde podium, op dezelfde dag, ook de gitaarmuziek van Franz Ferdinand, Keane en Skin.

Amy Macdonald – zaterdag 2008

2008 kan wel gezien worden als een hemelse line-up voor de alternatieve scene. Acts als Metallica, Flogging Molly, Alter Bridge, Foo Fighters, Serj Tankian, Eagles of Death Metal, Bad Religion en Rage Against the Machine sierden de poster. En daar stond ineens een folkzangeres: Amy Macdonald. De zangeres speelde op exact hetzelfde tijdstip als Eagles of Death Metal. Een jaar later stond ze weer op het festival en dit keer zelfs op de mainstage!

Mika – maandag 2010

De vrolijke, hoge noten van Mika waren in 2010 te horen. De zanger mocht als één na laatste artiest op het 3FM podium zijn muziek laten horen. Motörhead, Rammstein, Green Day, The Prodigy, Epica, Biffy Clyro en Kasabian stonden deze editie ook op het podium. Ook dit jaar werd de alternatieve scene weer goed belicht, met een opmerkelijke uitschieter: Mika.

Maar dit is ook het mooie aan Pinkpop: het is een enorm breed festival. Houd je van pop, elektro, metal of rock? Je zit goed bij Pinkpop! Laten we dus eerst maar afwachten wat Justin Bieber neerzet op Pinkpop 2017. Dit jaar vindt het festival plaats op zaterdag 3, zondag 4 en maandag 5 juni. Op 11 maart 2017, 10:00 uur, gaan de tickets in de voorverkoop. Meer informatie hierover vind je hier.

Vind hier al ons nieuws over Pinkpop!

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives