zondag 14 februari 2021
 

Geschreven door Babette Banté.

 

Zeven serenades uit de alternatieve wereld

14 februari – Valentijnsdag – is de dag van de liefde. Liefde is een onderwerp dat vele bands heeft geïnspireerd om prachtige serenades te schrijven. Schrijven over liefde is het makkelijkst als je echt verliefd bent. Vele artiesten hebben dan ook nummers geschreven voor hun partners. Wij hebben zeven odes aan geliefde voor je onder elkaar gezet.

twenty one pilots – ”Tear In My Heart

The songs on the radio are ok, but my taste in music is your face.”

Op twenty one pilots zijn vierde album ”Blurryface” is de single ”Tear In My Heart” te vinden. Het nummer is geschreven door leadzanger Tyler Joseph, voor zijn vrouw Jenna. Dit is de enige track op het album die niets te maken heeft met Blurryface, een personage dat Tyler Josephs angsten weerspiegelt. Het zou kunnen dat de track het album toch gehaald heeft, omdat Jenna hem zou beschermen tegen zijn eigen angsten.

State Champs – ”If I’m Lucky

I love to say, that I’m so glad I found my place in this world, and it’s alright to feel this way about a girl

Voor deze serenade had leadzanger Derek DiScanio maar twee akkoorden nodig. ”If I’m Lucky” is een zwoel nummer waar het lijkt alsof de zanger het meisje van zijn dromen probeert te veroveren. Bij een romantisch lied, hoort natuurlijk ook een romantische video. In de video zien we een koppel de ultieme roadtrip zien maken.

Nirvana – ”Heart-Shaped Box

I’ve been locked inside your heart-shaped box for weeks

Hoewel Kurt Cobain zelf zei dat dit nummer gaat over een tv-rapportage over kinderen met kanker, geloven veel mensen dat het gaat over zijn relatie met Courtney Love. Het schijnt dat na hun tweede afspraakje, Courtney Love een box met een poppenhoofd naar de hotelkamer van Cobain stuurde, omdat ze allebei geobsedeerd waren door poppen. Dat zou de inspiratie achter ”Heart-shaped Box” kunnen zijn, maar er zijn nog vele andere theorieën.

Patent Pending – ”Spin Me Around

And we’ll hold each other till the day we grow old, and think of all the times that I told you, I love you more than life itself

Spin Me Around‘ is een bruiloftsgeschenk van leadzanger Joe Ragosta voor zijn vrouw Dana. In de video zijn beelden van hun bruiloft te zien. Ragosta is niet de enige die dit nummer zingt, Bowling For Soup heeft namelijk een cover gemaakt van de track. Joe Ragosta maakt nog vaak grappen over hoe Bowling For Soup leadzanger Jaret Reddick het nummer ook voor zijn vrouw zingt.

The Cure – ”Lovesong

”Whatever words I say, I will always love you”

Joe Ragosta was niet de enige die een nummer schreef als bruiloftsgeschenk – Robert Smith deed dat ook. ”Lovesong” is nog steeds een bruiloftsfavoriet, ook al is de track meer dan dertig jaar geleden uitgebracht. Aan je geliefde vertellen dat je altijd van hem, haar of hen zal blijven houden blijft hedendaags.

Bring Me the Horizon – ”Follow You

So dig two graves cause when you die, I swear I’ll be leaving by your side

Follow You” is waarschijnlijk het meest romantische nummer van Bring Me the Horizon. De track is een liefdesbrief aan hun echtgenotes, met op de achtergrond het geluid van een kloppend hart. Leadzanger Oliver Sykes zei zelf over de track: ‘het nummer gaat over zo verliefd zijn op iemand dat niks anders er toe doet.’

My Chemical Romance – ”Summertime

”’Til we find our way in the dark and out of harm, you can run away with me anytime you want

Eén van de meer persoonlijke tracks op My Chemical Romance zijn album ”Danger Days” is ”Summertime”. Door fans wordt geloofd dat het nummer is geschreven door leadzanger Gerard Way over zijn vrouw Lyn-z. Volgens Gerard Way zou ‘Danger Days’ niet hetzelfde zijn geweest zonder dit wat zachtere, liefdevolle nummer.

Wat is jouw favoriete liefdesliedje? Laat het ons weten via Twitter en Facebook!

Laat een reactie achter:

Spotify playlist