woensdag 3 juni 2015
 

Geschreven door Nylo de Meijer.

 

Zomerse tunes voor een zomerse zomer

Je hebt deze lijst nodig, want zonder deze lijst met zomerse hits, zal er volgend jaar geen zomer zijn. De lijst is er, dus wedden dat het volgend jaar weer zomer wordt? Waarschijnlijk rond deze tijd ook. Het is van levensbelang dat je eerst een geweldig koud drankje erbij pakt en ervoor zorgt dat je laptop of pc niet oververhit raakt. Als je dit geregeld hebt, mag je doorlezen.

Nee, dit nummer staat er niet in alleen vanwege de naam van de band. 5 Seconds of Summer heeft met de meezinger “She Looks So Perfect” een fijne megahit te pakken. Desondanks dat het nummer niet direct op de zomer is gericht, is dit wel een song die het niet verkeerd zou doen als je lekker in het zonnetje zit. Daarnaast gaat iedereen in de clip ook nog eens uit de kleren, wat ook wel eens vaker het geval is met mooi weer!

Ook Van Halen weet hoe hij de zon moet laten schijnen met “Summer Nights.” Het is een oude track uit het jaar 1986, maar toen had men ook al zon blijkbaar. Dit is zo een nummer die je door de speakers wil horen galmen op het terras, terwijl je een ijs- en ijskoud pilsje in je handen hebt. Op het moment dat de heerlijke gitaarsolo opkomt, verschijnt de zon van achter de wolken.

We blijven nog even ver in het verleden hangen. In 1997 brachten de Finse jongens van The Rasmus het nummer “Raggatip” uit. Dit zonovergoten nummer – uit het koude Finland – laat de zon schijnen, zelfs als die niet schijnt. “Raggatip” is te vinden op het schijfje “Playboys.” Wat is er mooier dan een playboy in de zon? Misschien deze track nog op de achtergrond?

Dit nummer is van Breathe Carolina, de band die toch wel uit de alternatieve wereld komt. Ondertussen zou je de recente nummers van de gasten ook op de mainstream festivals tegen kunnen komen. Desondanks gaat de zonnebril op, de schoenen uit, de zwembroek aan en Breathe Carolina‘s “Bang It Out” hard aan!

Terug naar het begin van deze eeuw, 2001! “In Too Deep” van Sum 41 sierde dit jaar wel de hitlijsten met deze zomerse knaller. Niet alleen klinkt het heerlijk warm, maar ook de video zit vol met zon, ontblote lichamen en lege en gevulde zwembaden. Pak je handdoek en je zwembroek, je wordt nog lang niet thuisgebracht!

Heb je een idee met welke zomerse hit we dit artikel kunnen afsluiten? Ja, dat heb je! Je denkt natuurlijk direct aan Simple Plan‘s “Summer Paradise.” De meteorologische zomer is al begonnen sinds 1 juni, maar met deze songs heb je niet eens zon nodig om een zomer gevoel te krijgen. We geven je een paar minuten om de surfplank uit de kast te halen, je meubilair op te schuiven, een plas water op de grond te gieten en te fantaseren dat je op Ibiza bent. Oké, nu “Summer Paradise” op vol volume aan. Graag gedaan.

Laat een reactie achter:

Zoeken…
Nieuwste alternatives